Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 svogūnas
2 saliero stiebai
3 skiltelės česnako
1 aliejuje marinuotas ančiuvis
1-1,5 a. š. „Santa Maria“ aitriųjų paprikų dribsnių
2 pomidorai
125 ml balto sauso vyno
500 ml daržovių sultinio
50 g kuskuso
250 g bet kokios baltos žuvies filė (gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.)
1 a. š. „Santa Maria“ džiovintų petražolių arba pluoštelis šviežių „Santa Maria“ petražolių
½ citrinos žievelė
Žiupsnelis „Santa Maria“ druskos ir pipirų (galima citrinpipirių)
4 vnt. kaparių (papuošimui)
Nedidelio gabalėlio (1/2 vnt.) pastarnoko (papuošimui)
Žiupsnelio „Santa Maria“ muskato riešuto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital