Žirnelių rizoto

AUTORIUS:
Monika Martuzevičiūte
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Žirnelių rizoto
Žirnelių rizoto
Žirnelių rizoto
Autorius apie receptą: Šis patiekalas gaminamas iš labai visiems žinomų ingredientų, bet kažkodėl nėra labai populiarus, ypač lietuvių virtuvėje. Aš siūlau būtent jį, kadangi tai labai Šis patiekalas gaminamas iš labai visiems žinomų ingredientų, bet kažkodėl nėra labai populiarus, ypač lietuvių virtuvėje. Aš siūlau būtent jį, kadangi tai labai spalvingas, naudingas ir tikrai nesunkiai pagaminamas patiekalas. Visada smagu išbandyti kažką naujo ir atrasti vis kitokių idėjų. Gamindama nusprendžiau nenaudoti viso kiekio sultinio, kadangi nenorėjau labai stipraus jo skonio. Taigi kažkur 300 ml sultinio pakeičiau vandeniu. (...daugiau) Monika Martuzevičiūte
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 mililitrų sultinio
100 gramų perlinių ryžių
100 gramų šaldytų žirnelių
1 pundelis svogūnų laiškų
1 sauja petražolių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mažais griežinėliais susipjasutome laiškinį svogūną, labai smulkiai supjaustome česnaką ir sukapojame petražoles. Puode įkaitiname aliejų ir lengvai, nesuteikdami spalvos, pakepiname česnaką ir svogūnus apie 2 minutes. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Paskui suberkite ryžius ir dar pakepinkite kartu su svogūnais ir česnakais pora minučių vis maišydami, kad niekas ten neprisviltų.
2.
Primenu, viską gaminkite ant vidutiniškai silpnos ugnies. Taigi, pradekite pilti sultinį, tik šlakelį ir vis maišydami ryžius, stebėkite, kada jie sugers skystį ir vėl pilkite šlakelį po šlakelio, nenustodami maišyti. Stebėkite, kad ryžiai neapliptų jūsų puodo kraštų. Vis tęskite pilti sultinį, kol ryžius galėsite lengvai perkąsti, bet jie viduje vis dar turės išlaikę tą lengvą lengvą traškumą. Visas maišymo procesas trunka kažkur 20 minučių. Kai norima konsistencija pasiekta – suberkite žirnelius ir petražoles. Viską gerai išmaišytkite, “pasireguliuokite” skonį dar įberdami prieskonių.
AUTORIUS: Monika Martuzevičiūte
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital