Gaivus želė ir grietinėlės desertas

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Gaivus želė ir grietinėlės desertas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pakelis apelsinų skonio želė
Pakelis citrinų skonio želė
Pakelis braškių skonio želė
25 g želatinos
400 g riebios grietinėlės
100 g cukraus
šaukštas citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagal instrukcijas ant pakuotės atskirai pasiruošiame kiekvieną želė (tik pilame ketvirtadaliu mažiau vandens, kad būtų tvirtesnė) ir padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Galima pasiruošti iš vakaro.Sustingusią želė supjaustome kubeliais.
Želatiną išbrininame su 100 ml šilto vandens. Išbrinkusią ištirpiname šildydami ant mažos ugnies (tik jokiu būdu neužvirinti). Leisti atvėsti.
Grietinėlę išplakame su su cukrumi ir citrinos sultimis, baigiant plakti įplakame ištirpintą želatiną. Viename dubenyje sumaišome grietinėlės mišinį ir susmulkintą želė. Gautą masė supilame į šalčiui atsparų indą ir padedame į šaldytuvą, kad viskas sustingtų. Skanaus!
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Irena
2023-12-02 10:39
Grietinėlė iškart sustingo ir nebuvo galima išmaišyti, želatinos reikia gerokai mažiau. ATSAKYTI
Kristina
2020-04-17 18:03
Iki kokio standumo plakti grietinele? ATSAKYTI
Gintė
2020-07-14 09:30
Man ir įdomu ATSAKYTI
Oksana
2020-07-14 17:03
Iki standumo :) ATSAKYTI
Hmmmm
2018-07-31 17:48
Labai patiko! Ir skanu.
ATSAKYTI
dominykas
2016-01-06 20:52
Aš dariau, tik dėjau 35% riebumo grietinėlę, labai skanu :) ATSAKYTI
Do
2011-10-22 17:15
labai skanu taip pat baltą želę gaminant iš grietinės, ji gali būti tiek liesesnė, tiek riebesnė - kokios tuo metu norisi. Želatiną reikėtų taip pat išbrinkinti vandenyje, pakaitinti šiek tiek, kad ištirptų ir sudėti į ją grietinę, o toliau bekaitinant išmaišyti iki tolygios masės (maždaug lietinių blynų tešlos tirštumo paprastai gaunasi). Tada pagal skonį įdėti cukraus, vanilinio cukraus ir citrinos rūgšties (arba citrinų sulčių) - nuolat ragauti, kol jums bus skanu. Man asmeniškai skaniausia vos saldi, šiek tiek rūgštoka - švelnaus skonio :) Dievinu tokią baltą želę.... :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital