Žalių pomidorų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Žalių pomidorų mišrainė žiemai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 kilogramai pomidorų (žalių)
1.5 kilogramo svogūnų
1.5 kilogramo morkų
Marinatui:
300 mililitrų aliejaus
200 gramų cukraus
200 mililitrų acto
100 gramų druskos
4 vienetai pipirų
1 žiupsnelis česnako
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus ir svogūnus supjaustome. Morkas supjaustome arba sutarkuojame, kaip labiau patinka.
2.
Apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 valandų arba per naktį.
3.
Ruošiame marinatą: dideliame puode pakaitiname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais, maišydami, jog cukrus gerai ištirptų.
4.
Nuo daržovių nupilame susidariusi skystį ir jas sudedame į puodą su marinatu. Troškiname ant nedidelės ugnies apie 30 - 35 minutes.
5.
Karštą miršainę sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, apklojame šilta antklode ir paliekame keletui valandų, jog pamažu atvėstų.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Viola
2021-09-21 22:56
Kam tiek aliejaus? Tai jau geriau nenupilti druskingos ištraukos. Ten juk visi vitaminai. O aliejaus naudoti minimaliai. ATSAKYTI
Vanda
2021-09-21 09:25
KOKIA kvailystė nupilti skystį , kurį druska ištraukia iš morkų, svogūnų ir pomidorų, juk tai pats geriausias užpilas. AŠ turiu labai seną 1990metų receptą tai -nupilam tą susidariusį skystį ir į jį dedame aliejų, cukrų actą, pakaitiname kol ištirpsta cukrus, o tada sudedame visas daržoves.TADA kaitiname ant mažos ugnies apie 30-35 min ir išfasuojameį paruoštus stiklainius. BEJA, STIKLAINIUS kaitinu mikrobanginėje krosnelėje 1- 1,5 min. MI6RAINĖ LABAI SKANI ir MAISTINGA .




ATSAKYTI
Donata
2021-09-15 14:43
Is skysčio kuri nupilti reikia, gaunasi labai skanus pagardas sriubai. Įdėjus prieskoninių žolelių (gelsve, salierų lapkričio, čili pipiro) viską užvirinti ir supilti i nedidelius stiklainius ATSAKYTI
Raminta
2020-10-25 05:33
O kiek vandens? Ar marinatus nereikia? ATSAKYTI
Gintarė
2020-10-26 10:31
Čia vandens nereikia :) ATSAKYTI
2019-07-20 09:05
o tai kada dėti daržoves į marinatą?parašyta kd tik sultis supilt ir kaitint. ATSAKYTI
Lina
2019-07-22 09:35
Parašyta ketvirtame žingsnyje "Nuo daržovių nupilame susidariusi skystį ir jas sudedame į puodą su marinatu." :) ATSAKYTI
Romas
2016-10-25 15:52
Atrodo skaniai reik pabndyti daryti nes siltnamyje liko daug nesunokusiu pomidoru tik nezinau ar stambiai supjaustyti pomidorus svogunus ATSAKYTI
alina
2016-08-08 22:07
nuostabus receptelis praitais metais buvo isbandytas as morkas tarkavau visiems seimos nariams patiko darysiu ir siemet aciu uz recepteli ATSAKYTI
Egle
2012-11-04 15:34
Nuostabus receptas, ismegintas ir labai patiko, tik sekanti karta pilciau maziau aliejaus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital