Autorius apie receptą:
Šis konservas užima vieną garbingiausių vietų rūsio lentynose, daugumą kompotų darau dėl tirščių, tačiau šis yra vertas dėmesio ir dėl skysčio. Išgirtas visų
Šis konservas užima vieną garbingiausių vietų rūsio lentynose, daugumą kompotų darau dėl tirščių, tačiau šis yra vertas dėmesio ir dėl skysčio. Išgirtas visų ragavusių. Ypatingai skanus atšaldytas. Kompotui naudoju mažus obuoliukus – alyvinius, rojaus ar laukinius, esu gaminusi ir iš pjaustytų riekėm didžkių – na, skanu, bet ne taip, kaip mažyliai su visu graužtuku. Gaminu 3l užsukamuose stiklainiuose - išsiplaunu 3 ir naudoju apie 3 kg obuolių. Valgome kaip gardėsį ar su paukštiena, o skystį pagal skonį skiedžiu vandeniu ir tiekiu kaip gaivą.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
obuolių
4 litrai
vandens
1.5 kilogramo
cukraus
2 saujos
mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai 5 l puode užkaičiu 4 l vandens. Jam užvirus, į jį beriu 2 saujas šviežių mėtų lapelių.
2.
Apverdu 10-15 minučių, lapus traukiu lauk ir aromatiniam vandeny blanširuoju obuoliukus. Mažylius – 2-3 min., vidutinius ir stambių riekeles – 5-6min., po to juos išgriebiu į švarius stiklainius. Vandens virimo nenutraukiu, o į stiklainius beriu po 400 - 500 g cukraus.
3.
Užpilu karštu mėtiniu vandeniu, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, labai gerai supurtau stiklainius, kad cukrus pasidengtų skysčiu ir apkloju kuo šilčiau, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
4.
Patarimas: obuoliais užpildykite mažiausiai 3/4 stiklainio, o skystį pilkite palaipsniui į visus stiklainius, jeigu neužteks mėtinio vandens - papildykite verdančiu vandeniu iš virdulio.