Vytintos paprikos aliejuje žiemai - nustebsite, kokios jos gardžios

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vytintos paprikos aliejuje
Autorius apie receptą: Gal nustebsite, bet vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas skonis, Gal nustebsite, bet vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas skonis, mėgaujamės juo tik antrus metus. Ir jis smarkiai įsiliejo į mūsų namus, pomidorams liko makaronai, paštetai, sriubos. O šios paprikos užėmė garbingiausią – svečių – zoną, t.y. vienakąsnius, sumuštinukus, karštas užkandėles. Nepatingėkite pasigaminti bent vieną stiklainį, paragaukite ir pasigaminkite dar ir dar. O ir paprikų jau galima nusipirkti visus metus. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai raudonosios paprikos
400 mililitrų tyro aliejaus
100 mililitrų obuolių acto
12 skiltelių česnako
1 sauja džiovintų raudonųjų bazilikų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5 cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8 - 10 h iki 100 C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.
2.
Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.
3.
Puode užverdu 1 l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30 sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokiu būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.
4.
Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 250 ml stiklainiukus konservų. Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital