Autorius apie receptą:
Lengvai pagaminamos, bet labai skanios vištienos širdelės su gardžiu, grietininiu padažiuku ir keptais svogūnais.
Lengvai pagaminamos, bet labai skanios vištienos širdelės su gardžiu, grietininiu padažiuku ir keptais svogūnais.
Austėja
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų
vištų širdelių
50 gramų
sūrio
1 vienetas
svogūnų
4 šaukštai
grietinės
šiek tiek
pipirų
šiek tiek
druskos
Kepimui:
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Širdeles nuplauname ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, kepame, kol paruduos. Uždengiame keptuvę, ir troškiname, kol nebeliks skysčio.
2.
Kai skystis išgaruoja ir širdelės tampa gražios rusvos spalvos, į keptuvę dedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepame jį kartu širdelėmis (jau atviroje keptuvėje).
3.
Kai svogūnai apkepa ir tampa gražios auksinės spalvos, dedame į keptuvę grietinę, tarkuotą sūrį ir troškiname ant nedidelės ugnies dar 10-15 minučių.
4.
Galiausiai pagardiname pipirais ir druska, patiekiame su žalumynais.