Vištienos kepenėlių paštetas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas
Autorius apie receptą: Taip, atrodo išties gražiai. Ne, tai nėra modernaus meno išraiška maisto indelyje. Tai skanusis paštetas su lydytu sviestu ‘ghi’ ir jį galima valgyti.
Jau senokai
Taip, atrodo išties gražiai. Ne, tai nėra modernaus meno išraiška maisto indelyje. Tai skanusis paštetas su lydytu sviestu ‘ghi’ ir jį galima valgyti.
Jau senokai mąsčiau, kad vertėtų pabandyti pačiai pasigaminti kepenėlių paštetą, tačiau vis atbaidydavo mintis, jog bus per daug sudėtinga. Atvirkščiai. Gaminimas tapo smagiu eksperimentu. Prisiskaičiau informacijos apie pagrindinius pašteto gamybos principus, o tuomet sumąsčiau jį paskaninti voveraitėmis bei šalaviju - šiuo atveju, tradiciniu prieskoniu. Išėjo puikios tekstūros, švelniai salstelėjantis paštetas. Niam.

Kepenėlių paštetą gaminau pirmą kartą savo gyvenime, todėl skatinu ir Jus išbandyti savo jėgas. Jeigu man pavyko, pavyks ir Jums. Esu tikra, jog liksite patenkinti gaminimo rezultatu.

Gausite apie du su puse 230 ml indelius pašteto. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė.
(...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
450 gramų vištų kepenėlių
200 gramų voveraičių
0.5 stiklinės balto sauso vyno
1 vienetas svogūnų
9 šaukštai sviesto (naudojau Ghi sviestą)
7 lapai šalavijo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliame puode ištirpdykite 6 šaukštus sviesto. Įkaitinkite du šaukštus ištirpdyto sviesto plačioje keptuvėje, sudėkite svogūną bei voveraites ir kepinkite, kol visas vanduo išgaruos iš voveraičių. Nukelkite nuo ugnies ir dėkite į trintuvą/blenderį.
2.
Įkaitinkite dar du šaukštus sviesto toje pačioje keptuvėje, vienu sluoksniu į keptuvę sudėkite kepenėles, įdėkite kelis šalavijo lapelius bei supilkite vyną. Kepinkite vieną pusę kelias minutes, kol ši paruduos, tuomet apverskite ir kepinkite kol beveik visas skystis bus išgaravęs, o kepenėlės bus iškepusios, tačiau dar švelniai rausvos spalvos iš vidaus. Neperkepkite kepenėlių, antraip jos praras savo tekstūrą ir taps birios. Lengvai pasūdykite ir papipirinkite.
3.
Kepenėlių masę dėkite į trintuvą/ blenderį kartu su voveraičių bei svogūnų mase. Sudėkite likusius du šaukštus lydyto sviesto ir malkite iki masė taps vientisa. Jei reikia, įdėkite dar druskos bei pipirų pagal skonį.
4.
Paštetą dėkite į pasiruoštus indelius. Galite ant viršaus uždėti po lapelį šalavijo bei užpilti dar kelis šaukštus lydyto ghi.
5.
Jeigu sviesto ‘dangtelis’ nepažeistas, šaldytuve turėtų laikytis bent savaitę, tačiau greičiausiai šis paštetas nuo Jūsų stalo dings vos per kelias dienas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital