Kefyre marinuota vištiena su datulių sviestu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kefyre marinuota vištiena su datulių sviestu
Kefyre marinuota vištiena su datulių sviestu
Kefyre marinuota vištiena su datulių sviestu
Autorius apie receptą: Net ir be garnyro ar datulių sviesto šios vištienos šlaunelės puikios. Bet pagaminę viską pagal recepą, tikrai nesigailėsite. Net ir be garnyro ar datulių sviesto šios vištienos šlaunelės puikios. Bet pagaminę viską pagal recepą, tikrai nesigailėsite. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištų šlaunelių
2 stiklinės kefyro
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas rozmarino (smulkinto)
1 šaukštas čiobrelių (smulkinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Sviestui:
5 vienetai datulių (minkštesnių, nedidelių)
3.5 šaukšto citrinų sulčių
3 šaukštai sviesto (minkšto)
Garnyrui:
3 stiklinės vandens
1 stiklinė kukurūzų košės
30 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtuvės kombaine iki vientisos masės susmulkinkite svogūną, rozmariną, čiobrelį, česnaką ir 1/2 stiklinės kefyro. Sumaišykite su likusiu kefyru. Vištienos ketvirčius įtrinkite druska, pipirais, įdėkite į dubenį ir užpilkite kefyro marinatu. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve apie 4 valandas.
2.
Išvirkite kukurūzų košę. Užvirkite vandenį, pasūdykite ir įberkite košę. Virkite nuolat maišydami plakimo šluotelė, kol košė išvirs. Įmaišykite sviestą ir sūrį. Išklokite kepimo popieriumi kvadratinę maždaug 23 cm skersmens formą. Įdėkite košę į formą ir išlyginkite. Ataušinkite ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Vištieną išimkite iš marinato ir nusausinkite. Šiek tiek ją apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje ant trupučio aliejaus ir įdėkite į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
4.
Ruoškite sviestą: virtuvės kombaine sumaišykite kartu datules (be kauliukų), minkštą sviestą, citrinos sultis ir pipirus su druska (pagal skonį) iki gražios vientisos masės. Padėkite ant ištiestos maisto plėvelės ir suvyniokite suformuodami dešrą. Įdėkite į šaldytyvą sustingti.
5.
Likus maždaug 10 miučių iki vištienos kepimo pabaigos, išimkite kukurūzų košę iš formos ir su sausainių ar pyragėlių formele išpjaukite apskritimus. Patepkite juos aliejumi. Įkaitinkite grilio keptuvę ir apkepkite košę iš abiejų pusių, kol jį gražiai apskrus.
6.
Iš šaldytuvo išimkite sviestą ir supjaustykite griežinėliais. Įdėkite į lėkštę košę, ant viršaus padėkite vištieną, o ant vištienos "patupdykite" sviestą. Skanaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital