Visiškai šokoladinis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 88)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 88)
Visiškai šokoladinis tortas
Visiškai šokoladinis tortas
Visiškai šokoladinis tortas
Visiškai šokoladinis tortas
Autorius apie receptą: Labai mėgstu šį tortą ir dažnai jį pasidarau savo gimtadieniui. Jis yra tikrai labai šokoladiškas, tad užtenka tik mažo gabaliuko, kad pasotinti šokolado troškimą.
Į
Labai mėgstu šį tortą ir dažnai jį pasidarau savo gimtadieniui. Jis yra tikrai labai šokoladiškas, tad užtenka tik mažo gabaliuko, kad pasotinti šokolado troškimą.
Į kremą kartais aš dedu griliažo – lengvas traškesys čia labai tinka. Griliažą galima pasidaryti, bet lengviausia yra tiesiog imti griliažinių saldainių ir juos smulkai sukapoti.
Likusius kiaušinių baltymus galite panaudoti morengams, arba išsikepti tiesiog baltą kiaušinienę..
(...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 mililitrų pieno
120 gramų juodojo šokolado
10 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
6 vienetai kiaušinių trynių
300 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną užvirinkite, nukelkite nuo ugnies. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karštą pieną ir palikite ištirpti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Įplakite po vieną kiaušinį, tarpuose labai gerai išmaišant. Berkite pusę miltų, maišykite, pilkite pusę šokoladinio pieno, maišykite, suberkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, išmaišykite.
2.
Sviestu ištepkite tortinę formą, 24 cm skersmens. Dugną išklokite kepimo popieriumi. Pilkite pusę tešlos.
3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite ar iškepė. Traukite iš orkaitės, leiskite atvėsti 10 minučių, atidarykite formą, ištraukite biskvitą. Vėl paruoškite formą, supilkite likusią tešlą ir taip pat iškepkite.
4.
Kremui šokoladą sulaužykite gabaliukais, suberkite juos į didesnį dubenį. Kiaušinių trynius išsukte su cukrumi iki purios, šviesios masės. Pieną užvirinkite, pusę pilkite ant kiaušinių, gerai sumaišykite, supilkite viską į puodą su likusiu pienu. Dėkite vėl ant nestiprios ugnies, kaitinkite kol sutirštės ir ims lipti prie šaušto. karštą masę pilkite ant paruošto šokolado, išmaišykite, kad šokoladas gerai ištirptų. Palikite gerai atvėsti.
5.
Grietinėlę išplakite iki stangrumo, atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Tortą formuokite jau inde kuriame serviruosite. Ant indo patepkite truputį paruošto kremo, taip biskvitas neslidinės. Dėkite vieną biskvitą, uždėkite tortinės žiedą, bet nesuverškite. Užtepkite pusę kremo, dėkite antrajį biskvitą, suveržkite formą, biskvitą spūstelėkite, kad gerai priliptų, sudrėbkite likusį kremą ir išlyginkite. Palikite stovėti per naktį.
6.
Peiliu apipjaukite kraštus, atidarykite formą, nuimkite. Dekoruokite šokoladiniais burbuliukais - aš saldainius papuošimui pirkau tiesiog parduotuvėje.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Jovita
2022-06-03 22:57
Aš nesuprantu, kaip ta kremą padaryti ! Pirmas bandymas sušoko į kiaušinienę, paskaičiau kad ugnis per karšta, antru bandymu, ant minimumo viriau gal kokias 5min nuolat maišydama, niekas prie šaukšto nelipo (kaip suprantu turi lipti kaip koks kondencuotas pienas) tik putos buvo, ir galiausiai vėl sušoko į kiaušinienę ATSAKYTI
Ernesta
2023-05-01 15:43
Nereik tiek ilgai kaitint,sutirsteja ir nuimt nuo ugnies...prie sauksto man nelipo tai pat ;) ATSAKYTI
Rugilė
2021-04-07 13:30
Super tortas, ypač biskvitai labai skanūs ir šokoladiški gavosi ATSAKYTI
Saulė
2020-06-07 09:46
Tikrai skanus tortas. Tik patarčiau jau iškeptus biskvitus šiek tiek sulieti arbata/kava/brendžiu, kad tortas būtų drėgnesnis. O dėl kaiušinių trinių kaitinimo su pietu, tai tikrai, ir man pirmą kartą gavosi kiaušinienė. Antrą kartą jau elgiausi gudriau: nuolatos plakiau masę blenderiu nuo nuplikymo karštu pienu iki kol nukėliau nuo silpnos ugnies. Viskas gavosi puikiai. Svarbiausia neduoti masei užvirti. O tam puikiausiai pasitarnauja blenderis su plakimo šluotelės antgaliu. ATSAKYTI
Eva
2020-02-28 11:57
Sveiki, sildant trynius su pienu-gavosi kiausiniene. Kodel? ATSAKYTI
Agnė
2020-02-28 13:47
Matyt, per didelė kaitra buvo. ATSAKYTI
Agne
2019-12-05 15:15
Kiek laiko kaitinate pieną su tryniais? ATSAKYTI
Egle
2019-09-26 11:13
Ar kiausiniai kreme nepages, jei siandien darysiu krema, o valgysim sekmadieni? ATSAKYTI
Rita
2019-09-27 09:30
Nepages, kiaušiniai užsiplikys karštu pienu :) ATSAKYTI
Justina
2018-01-23 17:56
Sveiki, na šiandien dariau dukters 6ąjam gimtadieniui!! Ryt vertinsim. Tik labai dvejojau virdama pieną su kiaušinių mase - kokio tirštumo daryt, baisu buvo, kad nebūtų per skysta, dar baisiau, kad nebūtų per tiršta :), nesu bais gera konditėrė, retai kepu tortus... ATSAKYTI
Karolina
2019-01-19 16:38
Tortas gavosi labai skanus bet reikėjo idėti daugiau kapiimo milteliu negu buvo parašyta ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-21 13:49
Kiek procentu grietinele naudojote? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-01-21 15:20
Grietinėlę šiam receptui naudokite riebią, skirta plakimui (ne mažiau 30 proc.), nes liesesnė grietinėlė stangriai neišsiplaks. ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-21 20:39
Ačiū :) ATSAKYTI
Sandra
2017-08-23 19:44
Labai skanus tortas. Labai patiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital