Virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru
Autorius apie receptą: Nesu aš didžiausia gerbėja įvairių koldūnų, virtinių ir panašių dalykų. Man visada atrodė, kad gaminti juos – didžiausia kančia ir nuobodybė, o ir skonis niekuo Nesu aš didžiausia gerbėja įvairių koldūnų, virtinių ir panašių dalykų. Man visada atrodė, kad gaminti juos – didžiausia kančia ir nuobodybė, o ir skonis niekuo neypatingas. Bet šiandien žvelgdama į apytuštį šaldytuvą ir labai tingėdama eiti į parduotuvę galvojau ką čia naujo pasigaminti iš turimų produktų ir sugalvojau virtinius – koldūnus su bulvių ir šoninės įdaru. Na ir ką – nuo šiandien aš oficiali jų gerbėja! Buvo labai skanu, o ir gaminti kažkaip visai smagu. Kitą kartą gaminsiu didesnį kiekį ir dalį užsišaldysiu tingiems vakarams. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai bulvių
100 gramų karštai rūkytos šoninės
50 mililitrų pieno
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
šiek tiek krapų
Tešlai:
350 gramų miltų
150 mililitrų vandens
2 vienetai kiaušinių trynių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia paruošiame tešlą: miltus įsijojame į dubenį, miltų viršuje padarome duobutę, į kurią įpilame su druska (druskos pagal skonį, aš dėjau 0,5 a.š.) išplauktus kiaušinių trynius ir vandenį. Išminkome tešlą – turi gautis lipnoka tąsi masė. Uždengiame dubenį dangčiu ir paliekame tešlą pailsėti maždaug pusvalandžiui.
2.
Išverdame bulves. Sutriname jas su sviestu ir šlakeliu pieno (kad nesigautų skysta košė), įdedame mėgstamų prieskonių – druskos, pipirų, krapų ar kt.
3.
Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą šoninę ir smulkintą česnaką. Svogūnų mylėtojai dėkite svogūną vietoje česnako. Keptuvės turinį išmaišome su bulvių koše.
4.
Iškočiojame tešlą maždaug iki 2 mm storio ir išspaudžiame norimo dydžio rutuliukus. Aš naudojau alaus bokalą, taigi virtiniai buvo didoki. Į kiekvieno apkritimo vidurį dedame po šaukštą įdaro ir tvirtai užspaudžiame galus. Jei turite laiko ir noro, kraštus galima užvynioti.
5.
Į verdantį vandenį dedame koldūnus ir verdame 5 minutes po to kai iškyla į paviršių. Patiekiame su mėgstamais padažais – sviestu, grietine. Aš pagaminau tokį padažą, kuris labai tiko: 3 v.š. grietinės, 1 a.š. majonezo, druskos, rūkytos paprikos miltelių, česnakų miltelių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital