Vieno indo vištiena orkaitėje su grybų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
Autorius apie receptą: Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau. Skanu, tikrai labai skanu! Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau. Skanu, tikrai labai skanu! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos ketvirčių
250 gramų rudųjų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
250 mililitrų vištienos sultinio
60 mililitrų grietinėlės
3 skiltelės česnako
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
0.5 šaukštelio čiobrelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
šiek tiek miltų (vištienai apvolioti)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min. iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.
2.
Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius. Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos.
3.
Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).
4.
Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rasa
2020-08-17 13:15
Ačiū už puikų receptą:) Puikiai pavyko, labai skanu, rekomenduoju išbandyti:) ATSAKYTI
Irmantas
2019-08-28 11:11
Tai grietinę ar grietinėlę reikia naudoti? :)

Vištienos ketvirčiai turbūt kažkokios specialios technologijos turi būti, kad iškeptų per 30min.? ATSAKYTI
Eglė
2019-08-29 06:51
Juk parašyta 30 minučių ar kol iškeps (galite termometrą vištienai naudoti), be to, vištiena prieš tai keptuvėje apkepama. Mūsų kraštuose kažkodėl daug kas mėgsta vištieną perkepti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital