Veršienos kepsnys
AUTORIUS:
Jorė
Veršienos kepsnys
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 1,5 kg veršienos kumpio
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis baltųjų pipirų
  • 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 šaukštas aštriųjų garstyčių
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 2 šaukštai konjako
  • 1/4 l baltojo vyno
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Mėsą surišti ir įtrinti prieskoniais pagardintu sviestu.
Mėsą dėti į tokį keptuvą ar kitą kepimo indą, kad nuo kepsnio iki sienelių būtų 2-3 cm tarpeliai. Mėsą troškinti uždengtame inde, vartyti kas 15 minučių.
Garstyčias sumaišyti su cukrumi ir konjaku, šiuo mišiniu aptepti mėsą, dėti ją ant grotelių orkaitėje arba įkaitintoje kepimo krosnelėje. Po grotelėmis padėti skardą, kad subėgtų riebalai. Kepti, kol kepsnys apsitrauks gražia plutele.
Į skardą subėgusias kepsnio sultis sumaišyti su tomis, kurios liko keptuve, pagardinti vynu, šiek tiek pakaitinti ir patiekti kaip padažą. Atvėsusį kepsnį supjaustyti plonomis riekelėmis ir tiekti su duona.

AUTORIUS: Jorė
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Indre
2010-08-30 14:10
Sauliau, prasyk zmonos
Saulius
2010-08-27 12:28
ech, kaip norėčiau dabar kepsniuko...
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis