Puošnus Velykinis tortas "Lizdas" su varškės kremu

AUTORIUS:
Dovilė B.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Velykinis tortas lizdas
Velykinis tortas lizdas
Velykinis tortas lizdas
Velykinis tortas lizdas
Autorius apie receptą: Tai be galo skanus ir puošnus tortas, puikiai atitinkantis Velykinę nuotaiką. Tai be galo skanus ir puošnus tortas, puikiai atitinkantis Velykinę nuotaiką. Dovilė B.
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
290 gramų miltų
240 gramų cukraus
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
1 skardinė konservuotų persikų
0.5 vieneto citrinų sulčių
2 šaukštai vandens
1 šaukštas želatinos
Papuošimui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvito ruošimas: kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakti. Masė net pabąla. Tuomet plakant supilti aliejų. Šaukštu atsargiai įmaišyti persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą supilti į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens apvalią formą su skyle viduryje). Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinti ir perpjauti į 4 papločius.
2.
Kremui želatiną užpilti 2 šaukštais vandens ir išbrinkinti. Išbrinkusią pašildyti virš garų vonelės, kad ištirptų. Varškę sumaišyti su kondensuotu pienu ir į ją intensyviai maišant supilti atvėsusią želatiną. Sudėti smulkintus konservuotus persikus ir išmaišyti.
3.
Kiekvieną biskvitą sulaistyti skysčiu nuo konservuotų persikų ir gausiai aptepti kremu. Kremui varškę sumaišyti su kondensuotu pienu.
4.
Tortą puošiau šokoladiniu ganašu konditerinio švirkšto pagalba. Ganašui pagaminti grietinėlę pašildžiau iki beveik virimo, tada kaitrą išjungiau, puodą su grietinėle nuėmiau nuo ugnies ir į karštą grietinėlę sudėjau pasmulkintą juodą šokoladą. Puodą uždengiau, palikau 5 min pastovėti, o tada išmaišiau, kad šokoladinė masė būtų vientisa. Vėsiai laikiau per naktį, o prieš puošiant šia mase tortą ją išlakiau mikseriu iki standumo ir dėjau į konditerinį švirkštą.
AUTORIUS: Dovilė B.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Brigita
2023-04-04 21:59
Kokį kiekį persikų naudojote? Didelį ar mažą indelį? ATSAKYTI
Justina
2023-04-05 10:14
Manyčiau, kad užtektų ir mažesnės. ATSAKYTI
Ruta
2018-03-31 21:59
Bandom daryti, bet kažko trūksta .... visu pirma varške gavosi labai sausa , teko dadet grietines ir tas glaistas nesigauna taip kaip ant nuotraukos , gaila kad nedaraso recepto iki galo ATSAKYTI
Reda
2018-03-31 23:22
Keista, nes man pernai nuostabiai pavyko pagal šį receptą. O ar tikrai varškę naudojote kreminę, ne paprastą? Nes kreminė yra skystesnė negu paprasta. Ir iš kreminių geriausia bent man President varškė būna, o kur maksimose paruoda Farmmilk kreminę varškę, tai kažkokia sausesnė, tirštesnė. Bet net ir su ja kai į kreminę varškę įmaišai skardinę kondensuoto pieno sunkiai įsivaizduoju, kaip sausa gali būti. O naudojant paprastą varškę tai būtinai reikėtų pertrinti blenderiu ir savo nuožiūra pridėti arba grietinės, arba pieno įpilti iki norimos konsistencijos.

O kaip jums glaistas gaunasi? Aš palaikėte šaldytuve per naktį ir gerai išplakėte, iki standumo? Išplakus prieš puošiant dar galima truputėlį šaldytuve palaikyti (neilgai, užtenka kokio pusvalandžio), tada bent man gražiau puošiasi, ypač jeigu namuose šiltesnė temperatūra to gali reikėti. ATSAKYTI
Dovilė B.
2019-03-26 11:24
Varškę reikia naudoti būtinai kreminę, o ne paprastą. Glaistas laikomas per naktį šaltai ir tik prieš naudojant išplakamas. Glaistas yra įprastas ganašas. Reikia atkreipti dėmesį ir į šokolado kokybę. Viskas pakankamai aiškiai parašyta. ATSAKYTI
mama
2017-03-14 21:53
Tikrai labai išvaizdus ir skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital