Velykinis mielinės pynės vainikas - minkštutis, kvapnus ir be galo skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Velykinis mielinės pynės vainikas - minkštutis, kvapnus ir be galo skanus
Autorius apie receptą: Labai skanus, minkštas, kvepiantis... Tradiciškai jį kepa Velykų pusryčiams, kas netingi. Yra daug receptų ir su įvairiais įdarais ir be, šis paprastas, be įdaro, bet labai Labai skanus, minkštas, kvepiantis... Tradiciškai jį kepa Velykų pusryčiams, kas netingi. Yra daug receptų ir su įvairiais įdarais ir be, šis paprastas, be įdaro, bet labai skanus. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 gramų miltų
300 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto
80 gramų cukraus
42 gramai šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek vanilės esencijos (pagal skonį)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles išsukti su cukrumi, kad cukrus ištirptų, tada supilti pieną, ne šiltesnį nei 40 C laipsnių. Įpilti išlydytą ir atvėsintą sviestą, įberti druską, vanilės aromatą. Viską išmaišyti, berti persijotus miltus ir pradėti minkyti tešlą. Tešlą minkyti apie 6 - 8 minutes, tada įdėti į aliejumi išteptą dubenėlį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti iškilti apie 40 - 50 minučių.
2.
Padaliname tešlą į 2 lygias dalis, kiekvieną dalį dar į tris ir rankomis iškočiojame 45 - 50 centimetrų "dešreles". Iš jų supiname kasą ir sujungiame į vainiką. Taip pat padarome ir iš likusios tešlos. Dedame vainikus ant skardos išklotos kepimo popieriumi, vėl uždengiame rankšluosčiu ir dar paliekame kilti šiltoje vietoje apie 30 - 35 minutes.
3.
Prieš kepant aptepame trynio - pieno plakiniu. Kepame 200 - 210 C temperatūroje apie 15 - 20 minučių. Išėmus iš orkaitės paliekame apie 15 minučių atvėsti, po to pabarstome cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
emilija
2023-04-08 15:17
ar i tesla dedat kiausini? ATSAKYTI
Eugenija
2020-04-12 14:17
O ar tinka sausos mielės? ATSAKYTI
Ausra
2020-04-04 00:50
Tai kiek čia jų gaunasi? ATSAKYTI
Sandra
2020-04-06 10:11
Dvi pynės :) iš 6 juostų supinamos dvi "kasos" ATSAKYTI
Ilona
2017-04-13 18:19
Vakar vakare su pienu labai skaniai suvalgėm ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital