Velykiniai keksiukai (dviejų rūšių)

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Velykiniai keksiukai (dviejų rūšių)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
175 gramai sviesto
200 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių
150 gramų speltų miltų
50 gramų bulvių krakmolo
2 šaukštai aliejaus
3 vienetai obuolių
20 vienetų vyšnių (gali būti šaldytos)
50 gramų baltos glazūros
10 vienetų šokoladinių papuošimų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Reikalingos dviejų dydžių keksiukų kepimo formos (didesnio ir mažesnio skersmens), bet nebūtinai.
2.
Sviestą atšildome iki kambario temperatūros ir plakame jį mikseriu 4 minutes, kol pabals.
3.
Suberiame visą cukrų, plakame apie 5 minutes.
4.
Kiaušinius išplakame plakimo šluotele atskirame inde.
Pilame po truputį į sviesto ir cukraus plakinį ir plakame, kol masė pasidarys švelni, be cukraus kristaliukų. Patikriname pirštais.
5.
Miltus ir krakmolą persijojame 3 kartus, kad miltai gautų oro.
Supilame persijotą mišinį į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
Atidžiai maišome 20 - 30 sekundžių.
6.
Obuolius nuplauname, nelupame.
Išimame sėklalizdžius ir supjaustome žiedeliais, kad viduryje būtų apskrita anga.
7.
Pirmųjų keksiukų gaminimas:
Keksiukų kepimo formos duobutes ištepame aliejumi.
Į formelės dugną dedame obuolio žiedą, į vidurį vyšnią.
Ant viršaus iki pusės pilame kekso masę.
8.
Antrųjų keksiukų gaminimas:
Į mažesnės formelės dugną dedame tik vyšnią. Iki pusės užpilame kekso tešlos mase.
9.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Dedame keksiukų formas ir kepame apie 30 - 40 minučių, kol viršus pagels.
Išimame ir atvėsiname.
10.
Keksiukų su obuoliais nepuošiame. Tik apverčiame juos, kad būtų patiekiami dugnu į viršų.
11.
Keksiukus su vyšnia papuošiame cukraus glajumi ir uždedame po dvi šokoladines kiškučio auseles.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital