Varškės spurgos
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Autorius apie receptą: Labai, labai senai nekepiau spurgų. Dažnai apie tai pagalvodavau bet negalėjau prisiruošti. Man atrodė, kad jos neprilygs toms, TOMS iš vaikystės. Vaikystės spurgos yra Labai, labai senai nekepiau spurgų. Dažnai apie tai pagalvodavau bet negalėjau prisiruošti. Man atrodė, kad jos neprilygs toms, TOMS iš vaikystės. Vaikystės spurgos yra ypatingo skonio, kai vaikas kažką pagamina savo rankomis, toks maistas tampa stebuklingai skanus - antai paprastos spurgos tampa Skaniomis spurgomis. Laikui bėgant, skonis dingsta iš atminties ir lieka tik vaikystės magija. Jos labai skanios. Vyras negailėjo man komplimentų ir suvalgė vienas beveik visas spurgas.
Jei kyla klausimas, kam reikalingas alkoholis, tai jis reikalingas tam, kad spurgos pritrauktų mažiau aliejaus.
(...daugiau) Alina, Apie viską
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų varškės
2.25 stiklinės miltų
4 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas degtinės (brendžio arba konjako)
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę sumalti mėsmale arba perspausti per bulvių presą (taip pat galima su bulvių grustuve, nors nebandžiau). Galbūt tai nėra būtina, bet aš taip darau, nes tai suteikia varškei lengvumo ir purumo.
2.
Iš visų ingredientų užmaišyti tešlą. Tešla bus gan lipni, taip ir turi būti.
3.
Įkaitinti aliejų puode, keptuvėje ar troškintuve.
4.
Sušlapinkite rankas ir, suformavę nedideles spurgas, meskite į įkaitintą aliejų. Šlapios rankos padės jums ne tik lengviau suformuoti spurgas, bet ir padarys jas traškesnes. Spurgų net nereikės vartyti, jos puikiai vartosi pačios. Kuo tamsesnes spurgos, tuo jos bus skanesnes. Bet aišku, nereikia persistengti ir sudeginti jų :)
5.
Išimkite spurgas iš keptuvės ir palikite ant virtuvinio popieriaus, kad jis sugertų aliejaus likučius. Jei liks (nes pas mus jos dingsta dar šiltos), tai ataušusias pabarstykite cukraus pudra. Bet nebūtina, nes jos ir taip pakankamai saldžios. Man skaniausios su pienu. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Toma
2017-02-28 21:20
Greta, čia priklausys nuo to, kokio dydžio darysite. Iš tokio kiekio tešlos man gaunasi koks 40, jeigu ne daugiau, spurgyčių. Labai skanios pagal šį receptuką jos pavyksta ATSAKYTI
Greta
2017-02-28 18:44
o kiek ju iseina ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis