Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1311)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1311)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (sausesnės, iš maišelių)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (174)
Ingrida
2024-02-11 19:54
Labai skanu. ATSAKYTI
Ženeta
2024-01-30 12:31
Sveiki.Spurgos skanios,bet kodel man sukrito ištrauktos is aliejaus,ka ne taip darau?ačiū ATSAKYTI
Vita
2024-01-30 15:42
Gali būti, kad buvo sudėtos į per karštą aliejų - spurgų išorė iškepė, o vidus nespėjo pakankamai iškept, todėl vėsdamos ir sukrito. Gaminant spurgas reikia aliejaus kaitrumą labai atitaikyti. ATSAKYTI
Laura
2024-01-10 20:12
Skanios-purios ATSAKYTI
Ingrida
2023-10-11 17:50
Pavyko. Labai skanios spurgos. Dekoju! ATSAKYTI
Loreta
2023-09-23 12:31
Spurgos tikrai superinės. Lengviau nei pyragą iškepti. Dėkoju! ATSAKYTI
Loreta
2023-09-23 12:29
Ne valtui tiek komentarų. ATSAKYTI
Zita
2023-09-22 18:27
Ačiū iš receptą ATSAKYTI
Dalius
2023-08-17 18:54
Superines spurgos..Mano draugė išbandė..lb patiko..kepa vos ne kas antrą dieną..pabandykit ATSAKYTI
Deimantė
2023-08-11 18:38
labai skanios ATSAKYTI
Akvilė
2023-07-20 18:47
Labai skanūs ir nuostabiai atrodo rekomenduoju visiem ATSAKYTI
Lina
2023-06-07 09:52
Labai skanios. Gerai pavyko netgi su glitimo neturinčiais miltais. Ačiū už receptą ☺️ ATSAKYTI
Ernesta
2023-05-31 07:14
Labas rytas, norėjau pakalusti recepto autorės ar galima šias spurgytes įdaryti ogiene? Labai noriu pagaminti, bet su įdaru. ATSAKYTI
Dainius
2023-06-20 14:40
Paimi svikšta ir pripili uogienes. ATSAKYTI
Ignas
2023-05-19 12:01
Labai skanios ir ne sausos! ATSAKYTI
Margariyta
2023-05-06 12:30
keliem žmoniem užteks ?

ATSAKYTI
Ieva
2023-05-08 09:56
Tai žiūrint kokio dydžio darysit ir kiek spurgų žmogus suvalgys. O šiaip tai šeimynai puikiai užtenka. ATSAKYTI
Lukne
2023-04-30 15:54
Labai fantastiskos spurgytės8 ATSAKYTI
Edita
2023-04-28 21:00
Fantastiškos! ATSAKYTI
Inesa
2023-03-05 17:53
Viskas puikiai gavosi.Skanu.Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital