Varškės spurgos
AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 286)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 286)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (geriau sausesnė)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Čiut pravėsusias apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (35)
labai skanios
2017-02-12 07:19
labai skanios! ATSAKYTI
ieva
2017-02-09 19:03
Na labai jau skanios ATSAKYTI
Daiva
2017-01-25 18:23
Gaby, aliejus turi būti karštas, bet nedūmyti. Galima pasibandyti su viena spurgyte - įmesta ji turėtų iškart išburbuliuoti į paviršių. Jeigu taip yra, karštis geras. ATSAKYTI
Gaby
2017-01-24 01:05
O kokios temperaturos aliejus turi but? ATSAKYTI
Ramune
2017-01-19 19:08
Super! ATSAKYTI
Vanda
2017-01-12 14:18
Vilija, miltu kiekis cia slidus reikalas buna. Nera gerai per mazai, bet kai per daug kietokos gaunasi. Spurgytems as visada naudoju varske is maiseliu (ne is kvadratiniu pakeliu, o maiseliu), nes ji sausesne ir tada maziau miltu reikia, o su kvadratine varske man taip skaniai nesigauna. Tik ta maiseline varske sutirnu (per sieteli arba kombainu). Zodziu, daug cia gaminimo niuansu gali buti, bet man sitas receptas yra pats paciausias ir skaniausias ATSAKYTI
Vilija
2017-01-11 13:57
Hmmm.. visada esu pikta, kai kepinys nepavyksta. Esu daug receptu isbandziusi. Bet siame recepte pagal pateiktas produktu normas, gavosi lepioskes kokios tai. Taigi teko koreguoti jusu recepta. Miltu dejau dvigubai daugiau ir kepimo milteliu daugiau, kad pradetu pustis spurgytes. Seimos ivertinimas recepto 6\10. Antra karta nekepciau. Aciu. ATSAKYTI
Julija
2017-01-10 13:50
Ginte, gal miltų pamažinote? Priklausomai nuo varškės drėgnumo, miltų gali ir truputį daugiau reikėti, jeigu varškė labai drėgna. Turi gautis tešla tokia jau sunkokai maišoma šaukštu, labai tiršta. Kitąsyk pabandykite miltų daugiau įdėti ir turėtų pavykti. Man labai skanios šios spurgytės pavyksta, superinės! ATSAKYTI
ginte
2017-01-09 17:42
Skonis puiku, bet ka padariau netaip kad isgrieptos is aliejaus subliuksta ATSAKYTI
Alina
2017-01-08 14:08
Laba skanios spurgos:)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis