Varškės spurgos
AUTORIUS:
Nerijus
Varškės spurgos Varškės spurgos Varškės spurgos
Varškės spurgos Varškės spurgos Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka (...daugiau)
INGREDIENTAI:

Tešlai:

600 gramų varškės (geriau sausesnė)

4 vienetai kiaušinių

8 šaukštai miltų

6 šaukštai cukraus

2 šaukšteliai vanilinio cukraus

1 šaukštelis kepimo miltelių

Kepimui:

1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)

Pabarstymui:

1 šaukštas cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Čiut pravėsusias apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Komentarai (22)
Agnyte
2016-09-26 11:11
Superinės spurgos! Visko dėjau tiek, kiek parašyta, varškė naudojau iš maišelio ir gavosi nereliai gerai!! Skaniausios valgytos spurgos kada nors
Saida
2016-09-03 14:35
Skanu! Tik dėjau 4 šaukštais daugiau miltų,ir daugiau cukraus nes namie visi saldžiai valgo. Bet receptas geras!
Deimante
2016-01-18 00:02
Isbansdziau,super receptukas verta daryti lygiai tokia pat iseina kaip nuoteaukytes dar dejau I vidu dzemo ir vire aliejuje ir isvyre puikiai
Rasa
2015-10-03 09:33
Gaminau sias spurgytes.labai skanios .
Aciu uz recepta.
bitutia
2015-07-26 20:23
superinis receptas ir miltu buvo gerai, cukraus jei kam truksta tai geriau iskepus daugiau pudros uzbarstyti
ERA
2015-06-21 13:00
Tikrai skanios spurgyte,bet as dejau truputi daugiau miltu
Ausra
2015-05-09 15:34
Nors gaminau pirma karta , viskas pavyko puikiai . Skanios spurgytes tik beda ...tai koloriju bomba
Lijana Andrulienė
2015-04-05 18:07
Puikios spurgos, patiko visai šeimai
Jurate
2015-03-19 17:07
Labai skaniai gavosi,geras receptukas.
titas
2015-03-18 17:54
laibai skkaanos isejo 18 spurgu labai skanu!!!
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis