Varškės pyragas su kondensuotu pienu
AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 111)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 111)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
500 gramų varškės (pertrintos, kur parduodama kibirėliuose)
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas citrinų sulčių
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius susmulkiname iki trupinių (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis). Išlydome sviestą, jį sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24 skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Šauname sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kad pagrindas sutvirtėtų.
3.
Mikseriu sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo gerai išmaišome (bet nebe mikseriu, o rankomis, kad neperplakti masės ir kad į ją nepatektų per daug oro, nes kepant pyrago paviršius gali skilinėti kitaip).
4.
Iš orkaitės ištraukiame pagrindą ir orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių. Ant jo supilame varškės masę. Kepame apie 1 valandą, iki varškės masė sutvirtėja. Labai tvirta būti neprivalo, nes galutinai sutvirtės vėsdama, tiesiog, kad pajudinus nebanguotų. Tada išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite pyragui orkaitėje visiškai atvėsti.
5.
Atvėsusį bent porą valandų, o geriausia - per naktį, palaikykite šaldytuve, jog pyragas sutvirtėtų. Prieš patiekiant galite papuoši plakta grietinėle, karamele, uogomis, vaisiais ar dar kitomis dekoracijomis.
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Komentarai (11)
Kamilė
2017-02-06 20:22
Neringa, geriausiai su desertine, bet kur būna natūrali, be papildomo cukraus ir skonių, t.y. tiesiog varškės skonio ir kreminės, pertrintos tekstūros desertinė varškė kibirėliuose.

Bet kai nerandu tokios varškės pirkti, gaminu ir su paprasta varške iš pakelių, tik ją prieš tai blenderiu sutrinu iki vientisos kreminės konsistencijos. Gaunasi ne prasčiau negu su ta desertine, tik kad papildomas gaminimo žingsnis ir kelios papildomos minutės :-) ATSAKYTI
Neringa
2017-02-04 12:30
Kokia varske reikia det? Desertine? ATSAKYTI
Urte
2017-01-20 12:55
Nu tobulas pyragas, dingo nuo stalo akimirksniu. Kepiau is vakaro ir laikiau saldytuve, tikrai saltas jis dieviskas. Pries valgant dar papuosiau plakta grietinele ir uogomis, tai ir vaizdas kaip torto buvo. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Kamilė
2017-01-15 18:24
Rūta, taip, saldintas kondensuotas pienas iš skardinės. Kaip tik vienos skardinės pyragui reikia. Tik būtinai pažiūrėkite ant pakuotės, kad būtų parašyta "kondensuotas pienas", o ne "pieno gaminys", nes kai kurie gamintojai dabar tokius pigesius pakaitalus yra paleidę, o jų skonis jau ne tas. Čia toks pat skirtumas kaip ir tarp sūrio bei "sūrio gaminio" ATSAKYTI
Ruta
2017-01-14 01:12
O koks kondensuotas pienas-tas tirstas skardinese? ATSAKYTI
Ruta
2015-07-22 23:12
Super, labai labai skanus pyragas. Palaikytas šaldytuve kaip tortas gaunasi ATSAKYTI
emilija
2011-12-12 13:30
Labai skanus pyragas gavosi! Ypac per nakti palaikytas saldytuve :) As ant pagrindo tepiau trintu serbentu uogiene. Labai skanu! Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Indre
2011-06-01 19:56
Superinis pyragas :) As naudojau paprasta varske,dar pridejau vaniles ekstrakto, o ant pado sausainiu dejau uogiene: pirma karta braskes trintas su cukrum, antra karta slyvu uogiene, visi tik giria ir apsilaizydami valgo :) Liux receptas ! ATSAKYTI
Šarūnė
2011-02-23 15:25
aš gaminu su bet kokia varškė, kepiau ir su namine, viskas šauniai gaunasi :) ATSAKYTI
Šarūnė
2011-02-21 16:24
Kepiau, labai patiko visiems, skanus be galo :) ir kaip kvepia!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis