Varškės pyragas su kondensuotu pienu - tirpstantis burnoje!
AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 120)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 120)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai tinka persikai ar abrikosai) arba užtepti rūgštesnės uogienės sluoksnį. Nors man jis labai skanus ir savaime. Beje, jeigu neturite maskarponės, galite ją pakeisti varške, bet su maskarpone pyragas bus daug kremiškesnis ir tortiškesnis. (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar palaikykite bent keletą valandų šaldytuve. Tą padarius šis gardėsis atsiskleis visu skonio gražumu. Prieš patiekdami valgytojams mes jį dar papuošėme plakta grietinėle ir karamele, bet skanus jis ir be šių pagardų. Taip pat jį labai tinka puošti uogomis ar šviežiais/konservuotais vaisiais. Būtinai būtinai paragaukite! (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
500 gramų varškės (kreminės, kur parduodama kibirėliuose)
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas citrinų sulčių
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu turime galimybę, įdaro ingredientus išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje 1-2 val. iki gaminimo. Jeigu pamiršote, nieko tokio, tiesiog pyragas tada truputį lygesnis iškepa ir kremas šiek tiek lengviau išsimaišo :-)
2.
Sausainius susmulkiname iki trupinių (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis). Išlydome sviestą, jį sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24 skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Šauname sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kad pagrindas sutvirtėtų.
4.
Mikseriu arba šaukštu sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Maišome tik iki masė bus vientisa ir nebus gumuliukų, permaišyti nereikia. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo gerai išmaišome (jau būtinai ne mikseriu, o rankomis, kad neperplakti masės ir kad į ją nepatektų per daug oro, nes kepant pyrago paviršius gali skilinėti kitaip).
5.
Iš orkaitės ištraukiame pagrindą ir orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių. Ant jo supilame varškės masę. Kepame apie 1 valandą, iki varškės masė sutvirtėja. Labai tvirta būti neprivalo, nes galutinai sutvirtės vėsdama, tiesiog, kad pajudinus nebanguotų. Tada išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite pyragui orkaitėje visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusį bent porą valandų, o geriausia - per naktį, palaikykite šaldytuve, jog pyragas sutvirtėtų. Prieš patiekiant galite papuoši plakta grietinėle, karamele, uogomis, vaisiais ar dar kitomis dekoracijomis.
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Viktorija
2017-08-24 00:59
Dariau šį pyragą - tortą jau keturis kartus. Be galo skanus. Man niekas neįskyla. Puikiai gaunasi ;) ATSAKYTI
Dalia
2017-04-15 20:39
Man kažkodėl jis sukrito ATSAKYTI
Kamilė
2017-04-16 08:41
Dalia, gal galėtumėte patikslinti, ką turite minty "sukrito"? Nes šis pyragas kepamas nelabai ir turėtų iškilti, labiau tiesiog "sustingti" na gal šiek tiek lengvai kilstelėti, o po to vėsdamas vėl grįžti į pradinę padėtį. Tas varškės sluoksnis būna ne purus, o toks kreminis, tai jam pakilti ir nereikia :) Tiesiog nepjaustykite karšto, o būtinai leiskite visiškai atvėsti, palaikykite dar šaldytuve ir tik tada ragaukite. Būtent pastovėjus visas pyrago skonis išryškėja.

O jeigu kepant labai pyragas pakyla, galbūt varškės masę truputį per ilgai plakėte ar kiaušinius mikseriu, o ne rankomis įmaišėte ir į ją pateko per daug oro? Arba karštesnėje orkaitėje gal kepėte (ne visada orkaičių termometrai visiškai atitinka realybę).

Bet net jeigu ir pakilo, o po to sukrito, nenusigąskite, pastovęs jis vis tiek bus labai skanus. O jeigu pyragui kylant ir sukrentant būtų paviršiuje atsiradę įskilimų, tiesiog galite viršų aptepti su trupučiu sukraus išplakta grietinėle ir jų nesimatys :) ATSAKYTI
Inesa
2017-04-05 10:18
Labai skanus pyragas. Tik kepant suskilo virsus. Bet papuošus plakta grietinele, broking nebeliko:) Rekomenduoju. ATSAKYTI
Toma
2017-04-05 22:40
Aha, čia sūrio pyragų iššūkis būna kepti taip, kad viršus neįskiltų :) Galima kepti vandens vonelėje, bet aš paprastai tingiu terliotis ir, jeigu įskyla, tiesiog irgi aptepu plakta grietinėle ir viskas atrodo puikiai :) ATSAKYTI
Kamilė
2017-02-06 20:22
Neringa, geriausiai su desertine, bet kur būna natūrali, be papildomo cukraus ir skonių, t.y. tiesiog varškės skonio ir kreminės, pertrintos tekstūros desertinė varškė kibirėliuose.

Bet kai nerandu tokios varškės pirkti, gaminu ir su paprasta varške iš pakelių, tik ją prieš tai blenderiu sutrinu iki vientisos kreminės konsistencijos. Gaunasi ne prasčiau negu su ta desertine, tik kad papildomas gaminimo žingsnis ir kelios papildomos minutės :-) ATSAKYTI
Neringa
2017-02-04 12:30
Kokia varske reikia det? Desertine? ATSAKYTI
Urte
2017-01-20 12:55
Nu tobulas pyragas, dingo nuo stalo akimirksniu. Kepiau is vakaro ir laikiau saldytuve, tikrai saltas jis dieviskas. Pries valgant dar papuosiau plakta grietinele ir uogomis, tai ir vaizdas kaip torto buvo. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Kamilė
2017-01-15 18:24
Rūta, taip, saldintas kondensuotas pienas iš skardinės. Kaip tik vienos skardinės pyragui reikia. Tik būtinai pažiūrėkite ant pakuotės, kad būtų parašyta "kondensuotas pienas", o ne "pieno gaminys", nes kai kurie gamintojai dabar tokius pigesius pakaitalus yra paleidę, o jų skonis jau ne tas. Čia toks pat skirtumas kaip ir tarp sūrio bei "sūrio gaminio" ATSAKYTI
Ruta
2017-01-14 01:12
O koks kondensuotas pienas-tas tirstas skardinese? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis