Kremiškas varškės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Kremiškas varškės pyragas
Kremiškas varškės pyragas
Kremiškas varškės pyragas
Kremiškas varškės pyragas
Autorius apie receptą: Gaminau jį jau kelis kartus ir netgi gavau "užsakymų". Tikrai manau, kad sunku jį kaipnors sugadinti. Nebent sudeginti. Maniškis pyragas - New york'o sūrio pyrago interpretacija. Gaminau jį jau kelis kartus ir netgi gavau "užsakymų". Tikrai manau, kad sunku jį kaipnors sugadinti. Nebent sudeginti. Maniškis pyragas - New york'o sūrio pyrago interpretacija. Klasikiniame recepte dažniausiai naudojami digestive sausainiai, Philadelphia kreminis sūris ir grietinės užpilas ant viršaus. Tikrai skanu ir be jokių glaistų ar aptepimų, bet galiu pasiūlyti pavyzdžiui rūgštoką mangų ir žaliųjų citrinų piure kaip padažą (išbandyta ir patvirtinta). Ingredientai skirti 26 cm skersmens formai nusegamais kraštais. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kreminės varškės
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
5 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų (arba krakmolo)
100 mililitrų grietinėlės (arba grietinės)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Pagrindui:
1 pakelis šokoladinių sausainių (Gaidelio tipo)
1 žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalti iki miltų, sumaišyti juos su dviem šaukštais cukraus ir žiupsniu druskos. Užpilti viską tripintu sviestu ir gerai išmaišius (jei masė gaunasi biri, įpilti dar truputėlį sviesto) sukrėsti į formą (naudojau 26 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Pagrindą gerai suslėgti šaukštu ir dėti į šaldytuvą pastovėti, kol bus pagamintas varškės sluoksnis.
2.
Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei miltus. Cheesecake'o maišymui aš naudoju rankinį elektrinį trintuvą. Po vieną sumušti kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išplakti. Supilti grietinėlę. Darkart perplakti ir supilti masę į formą su pyrago pagrindu. Ji būna skysta – taip ir turi būti.
3.
Pyragą atsargiai dėti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kepti apie 15 minučių, tuomet temperatūrą mažinti iki maždaug 120 ir kepti dar apie valandą. Iškepęs jis bus tada, kai visas pyragas bus daugmaž tvirtas, tik vidurys dar švelniai siūbuojantis.
4.
Sūrpyragį visiškai atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti per naktį (ar bent jau 3 - 4 valandoms) į šaldytuvą (uždengus maistine plėvele, kad neprisigertų skaniųjų šaldytuvo kvapų).
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agne
2021-01-01 14:11
Labai skanus ir lengvas pyragas. Skonis primena vanilinį Magija varškės sūrelį. Ant viršaus užpyliau želė. Super. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Nemira
2020-08-06 11:45
Skanus ir nesudėtinga paruošti. Kitąsyk dar želė sluoksnį ant viršaus uždėčiau. ATSAKYTI
Kristina
2020-06-16 22:49
Superinis pyragas gaunasi! Vyrui labai patiko tai antrą kart kepsiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital