Varškės ir obuolių pyragas - lengvas, purus ir labai skanus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Varškės ir obuolių pyragas
Varškės ir obuolių pyragas
Varškės ir obuolių pyragas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
500 gramų varškės
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
Tešlai:
800 gramų miltų
300 gramų cukraus
250 gramų sviesto
200 mililitrų kefyro (arba pasukų)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos
Viršui:
10 vienetų obuolių
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir sodą. Sviestą ištirpiname ir supilame į miltų mišinį. Rankomis suformuojame trupinius, pusę jų kiekio atidedame.
2.
Kiaušinius išplakame ir sumaišome su kefyru arba pasukomis. Po truputį pildami į miltų mišinį, išmaišome vientisą tešlą ir supilame į sviestu išteptą 30 cm x 40 cm dydžio kepimo formą.
3.
Įdarui skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome ištrintą varškę. Masę tolygiai paskirstome ant tešlos.
4.
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis, apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis ir sudedame ant varškės. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant obuolių (dar galima pabarstyti cukrumi, pyrago paviršius bus traškesnis).
5.
Kepame įkaitintoje iki 200*C temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis