Varškės ir obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Varškės ir obuolių pyragas
Varškės ir obuolių pyragas
Varškės ir obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Skanus, kiek neįprastas pyragas, sujungiantis tai, ką mėgsta mano šeima - varškė, ir tai, ką dabar mums dovanoja sodas - obuolius. Skanus, kiek neįprastas pyragas, sujungiantis tai, ką mėgsta mano šeima - varškė, ir tai, ką dabar mums dovanoja sodas - obuolius. Alina, Apie viską
Redakcijos nuomonė: Jeigu mėgstate varškinius pyragus, tai šis pyragas bus pyragų dievas. Trapi, minkštutė tešla, gaivūs obuoliai ir purus varškės įdaras. Iki visiško gerumo bent mums Jeigu mėgstate varškinius pyragus, tai šis pyragas bus pyragų dievas. Trapi, minkštutė tešla, gaivūs obuoliai ir purus varškės įdaras. Iki visiško gerumo bent mums nebetrūko nieko. Skanus šiltas, bet mums jis pats skaniausias buvo pastovėjas šaldytuve per naktį - tada visi skoniai susipynė vienas su kitu ir buvo skanu tobulai.

Jeigu mėgstate iprovizuoti, galite į tešlą įtarkuoti apelsino žievelės, o obuolių sluoksnius apibarstyti smulkintais riešutais. Bet mums šis pyragas buvo labai skanus ir tiesiog toks, koks yra pagal receptą.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų miltų
120 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas jogurto, natūralaus
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
1 kilogramas varškės
500 gramų obuolių (nulupti ir supjaustyti)
5 vienetai kiaušinių trynių
6 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir keletą kartų prasukite, kad visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų stambių trupinių konsistencijos. Išimkite tešlą į dubenį.
2.
Ruošiame varškės kremą: suplakite trynius su cukrumi iki purumo. Atskirai suplakite baltymus su druska ir vanilės ekstraktu iki standžių putų. Atsargiai su mentele sumaišykite trynius su varške ir įmaišykite baltymus.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite 26 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
4.
Paimkite 2/3 tešlos ir įberkite ją į kepimo formą. Tešla turi padengti formos dugną. Ant viršaus išdėliokite 1/2 obuolių. Obuolius padenkite 1/2 varškės kremo. Viršų vėl padenkite obuoliais, o juos - likusiu varškės kremu. Viską pabarstykite likusia tešla ir pašaukite pyragą į orkaitę. Pyrago sluoksniai - tešla, obuoliai, varškės, įdaras, obuoliai, varškės įdaras, tešla.
5.
Kepkite 1 - 1:15 val. Palikite 30 minučių išjungtoje orkaitėje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Išimkite iš formos ir įdėkite į šaldytuvą arba iš karto pateikite. Patiekiant pyragą galima papuošti plakta grietienėle (kaip pavaizduota nuotraukoje). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Genute
2016-10-16 16:40
gaminau vakar, labai labai skanus pyragas ATSAKYTI
Lina
2016-09-22 14:00
Nenusakomai geras pyragas. Suuuper!!!! Patiekiau pravėsusį ir papuošiau išplakta grietinėle kaip nuotraukoje. Nu svečiai buvo stačiai apstulbę :-D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital