Varškės ir guonų pyragas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Varškės ir guonų pyragas
Varškės ir guonų pyragas
Varškės ir guonų pyragas
Varškės ir guonų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
Aguonų įdarui:
200 gramų aguonų (maltų)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų pieno
30 gramų cukraus
2 šaukštai džiūvėsėlių
Varškės įdarui:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
160 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis  turės atvėsti. Į puodą pilame pieną, cukrų, aguonas ir, maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti. Įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
2.
Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniais. Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.
3.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis triname iki trupinių. Kepimo formą sutepame sviestu. Imame 2/3 tešlos ir formuojame pagrindą bei kraštelius.
4.
Ant tešlos pagrindo dedame aguonų įdarą, ant viršaus atsargiai dedame varškės įdarą. Užberiame likusius tešlos trupinius.
5.
Kepame iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsiname.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rasa
2020-09-25 10:48
Aš tarp varškės ir aguonų dar įdėjau ploną tarkuotų obuolių sluoksnį. Labai maloni rūgštelė. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital