Mielinis pyragas su varške ir cinamonu

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mielinis pyragas su varške ir cinamonu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų pieno (riebesnio)
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai sviesto (tirpinto)
15 gramų sausų mielių (arba 50 gr šviežių)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
700 gramų varškės 9%
4 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek cukraus
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pusę pieno šiek tiek pašildyti (apie 36 C), jame ištirpinkite šaukštą cukraus, įberkite šaukštą miltų ir sutrupinkite ar suberkite mieles. Palikti šiltoje vietoje 15-20 min., kol suputos.
2.
Miltus persijoti, įmaišyti druską. Supilkite suputojusias mieles ir likusį kambario temperatūros pieną, įmušti kiaušinį, įpilti su likusiu cukrumi ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą. Išminkyti tešlą. Paminkykite ilgiau, kad tešla būtų elastinga. Miltų kiekis nurodytas apytikriai, tešla turėtų būti nelipni, bet minkšta, todėl miltų jų gali prireikti kiek daugiau ar mažiau.
3.
Tešlą pridenkti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 2-2,5 val. iki kol padvigubės.
4.
Įdarui varškę pertriname su 3 kiaušiniais, cukrumi bei cinamonu.
5.
Pakilusią tešlą padaliname pusiau. Vieną pusę iškočiojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą suformuodami kraštelius.
6.
Sudedam varškės įdarą ir uždengiame kitu iškočiotu tešlos lakštu. Pyrago viršų aptepame lengvai paplaktu kiaušiniu. Pyragą pridengiame švariu rankšluostėliu ir paliekame 20-30 min pastovėti, jog truputį pakiltų.
7.
Pyrago viršų apibarstome trupučiu cukraus, sumaišyto su cinamonu. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
AUTORIUS: Julija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital