Klasikiniai varškėčiai
AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 180)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 180)
Klasikiniai varškėčiai
@ Shutterstock
INGREDIENTAI:
500 g varškės,  
2 kiaušiniai,  
100-200 g kvietinių miltų, 
4 šaukštai cukraus,
Truputį druskos,
Truputį aliejaus.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškė gerai ištrinama. Į ištrintą varškę įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, tačiau įmanoma paimti rankomis (tikslus miltų kiekis gali truputi skirtis nuo recepte nurodyto, nes varškė būna skirtingo drėgnumo). Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai, apvoliojami miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami. Kepkite ant nedidelės ugnies. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį kepimo miltelių. Jei nemėgstate saldžiai, į tešlą galite cukraus ir nedėti. Labai skanu patiekti - su uogiene ir/ar grietine.
AUTORIUS: Irena
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
lora
2017-03-18 22:10
Labai teisingas receptas. ATSAKYTI
diana
2012-10-25 15:10
Klasikinis teisingas receptas, tik aš rankas po šaltu vandeniu pakišu, taip lengviau juos suformuoti. Ir kepkit ant mažos ugnies, dar dangčiu uždenkit, kitaip vidus bus pusžalis. Skanaus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis