Valentino dienos morengai su braškėmis

AUTORIUS:
Augustė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Valentino dienos morengai su braškėmis
Autorius apie receptą: Labai labai skanūs, puošniai atrodantys ir tikrai lengvai pagaminami morengai. Kas daugiau užtrunka laiko, tai tiesiog laukti, kol jie iškeps :-) Aš paprastai puošiu juos Labai labai skanūs, puošniai atrodantys ir tikrai lengvai pagaminami morengai. Kas daugiau užtrunka laiko, tai tiesiog laukti, kol jie iškeps :-) Aš paprastai puošiu juos braškėmis, bet tinka ir kitokios uogos, vaisiai ar net džemas. Būtinai pabandykite! (...daugiau) Augustė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 puodelis cukraus
4 baltymai
1 šaukštelis vanilės
1 šaukštelis citrinos sulčių
200 ml riebios grietinėlės (skirtos plakimui)
braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Viename dubenyje persijokite kartu cukrų ir druską.
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus, vanilę ir citrinos sultis ir išplakite iki baltymai ims standėti ir formuoti tokias lengvas viršūnėles.
Tad nuolat mikseriu plakdami į kiaušinių baltumus labai pamažu dėkite cukraus mišinį, po daugmaž šaukštą cukraus vienu kartu. Plakite iki viskas labai gerai susimaišys ir baltymai, pakėlus juos mikserio antgaliais, liks standžiomis viršūnėmis.
Dideliu šaukštu dėkite gautą tešlą ant kepimo popieriumi iškolotos skardos ir suformuokite negilius dubenėlius.
Kepkite 110C temperatūros orkaitėje apie 60-90 minučių (kepimo laikas priklausys nuo moengų dydžio). Morengas bus iškepęs, kai fo viršus jau standus, o vidus gana sausas, bet dar truputį tąsus. Iškepę morengai paprastai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus. Tad jeigu morengą nuo jo nuimti sunku, dar truputį pakepkite.
Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite morengams pamažu atvėsti orkaitėje.
Į gautus morenginius sausainius įdėkite standžiai išplaktos grietinėlės ir papuoškite braškių gabaliukais.
AUTORIUS: Augustė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jore
2017-02-02 16:42
Labai skanus gavosi, kepiau vestuviu metiniu proga, tai labai iskilmingai ir graziai atrode desertui po vakarienes :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital