Vaikiškas tortas "Rudenėlis"

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Vaikiškas tortas "Rudenėlis"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Torto pagrindui:
50 g šviesių razinų
50 g tamsių razinų
50 g džiovintų slyvų
50 g džiovintų spanguolių
50 g džiovintų šilauogių
50 g džiovintų vyšnių
100 g migdolų
1 gabaliuko imbiero
1 gabaliuko citrinos žievelės
1 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno "Rududu"
160 g sviesto
100-150 g nesaldžių traškių kukurūzų lazdelių
Kreminiam sluoksniui:
500 g maskarponės sūrio
250 g gietinėlės
250 g sutirštinto saldaus pieno (balto)
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų "Dansukker" vanilinio cukraus
4 šaukštų želatinos
Papuošimui reikės:
1 gabaliuko juodojo šokolado
Auksaspalvių trupinukų (truputį)
Žalių kokoso drožlių (truputį)
Migdolų drožlių (truputį)
Saldainiukų (truputį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus džiovintus vaisius pirkau prekybos centre, rinkausi kokybiškus, švarius.
Džiovintus vaisius sumalti mėsmale kartus su riešutais, citrinos žievele bei gabaliuku imbiero. Citrinos ir imbiero geriau dėti mažiau, nei daugiau. Jei kam nepatinka - visais nedėti.
Ištirpintą sviestą iki vientisos masės išmaišyti su "Rududu" ir vaniliniu cukrumi.
Šiek tiek riešutų - vaisių masės pasilikti papuošimui. Pagrindinę "rudenišką" masę sumaišyti su sviesto -"Rududu" mišiniu.
Tada pirštais sutraiškyti kukurūzų lazdeles. Suversti ne visą pasiruoštą kukurūzų masę - dalį pasilikti. Išmaišyti, ir jei atrodo, kad dar reikėtų, nes perdaug skysta, įmaišyti trupintų kukurūzų.
Mano paruoštas šio torto pagrindas skoniu priminė vaikystėje taip mėgtas "Nomedas". Jei kam nelabai patinka, kad vyraujantis skonis būtų rūgštokų džiovintų vaisių, galima jų dėti mažiau, o kukurūzų daugiau. Torto formą pabarstyti kukurūziniais trupiniais ir gauta mase standžiai iškloti dugną. Padėti į šaldytuvą.
Pagal instrukcija pasiruoši želatiną.
Maskarponės sūrį išmaišyti su baltu sutirštintu pienu.
Grietinėlę saikingai išplakti su vaniliniu cukrumi ir į maišyti į sūrio masę.
Supilti citrinos sultis, pamaišyti, supilti želatiną, vėl išmaišyti ir gautą masę supilti ant torto pagrindo.
Palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Puošimas: Ištirpinti šokoladą ir juo išpiešti lapelių kontūrus. Kadangi kitokių priemonių neturėjau, tai labai greitai ir lengvai šį darbą atlikau panaudojusi naują nedidelį medicininį švirkštą. Kelias minutes tortą reikia palaikyti šaldytuve. Kai šokoladas sušąla, lapelių viduriukus užpildyti "auksaspalviais", specialiai tortų puošimui skirtais rutuliukais. Lieka "užauginti" žalią žolę, pribarstyti "kaštonų", saldaininių gervuogių, aviečių, kraštus apiberti migdolų drožlėmis ir rudenį gimęs jubiliatas gali džiaugtis savo paties sukurtu rudens motyvų tortu.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital