Užkandžių batonėliai be cukraus ir tik iš 3 ingredientų
AUTORIUS:
Marija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Užkandžių batonėliai be cukraus ir tik iš 3 ingredientų
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Vos 3 ingredientų batonėliai suteiks energijos! Datulės labiausiai tinka iš dėžučių, nes jos būna minkštesnės. Receptą radau TheKitchn puslapyje ir jis tikrai puikus! Vos 3 ingredientų batonėliai suteiks energijos! Datulės labiausiai tinka iš dėžučių, nes jos būna minkštesnės. Receptą radau TheKitchn puslapyje ir jis tikrai puikus! Papildomai galite gardinti šalavijo (chija) sėklomis, kokoso drožlėmis, cinamonu, muskatu. (...daugiau) Marija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 stiklinė džiovintų datulių (geriau iš dėžučių, jos minkštesnės)
1 stiklinė džiovintų vaisių (arba džiovintų uogų)
1 stiklinė riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutų apkepinti nebūtina, bet jei kepinsite: įkaitinkite orkaitę iki 175 C laipsnių, riešutus paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 10 - 12 minučių. Palikite atvėsti.
2.
Į maisto smulkintuvą sudėkite riešutus, truputį pasmulkinkite, tuomet dėkite džiovintus vaisius, datules ir riešutus. Pamalkite kelis kartus po sekundę, tuomet įjunkite prietaisą ir smulkinkite 30 sekundžių. Nugramdykite masę nuo kraštų, malkite dar 1 - 2 minutes, kol susimals iki vientisos masės.
3.
Ant maistinės plėvelės ar kepimo popieriaus sudėkite datulių masę, rankomis suformuokite maždaug 20x20 cm vienodo storio kvadratą. Uždenkite plėvele ar popieriumi. Palikite šaltai bent valandai ar nakčiai.
4.
Supjausykite norimo dydžio gabalėliais, kiekvieną įvyniokite atskitai. Paruoštus batonėlius galite laikyti šaldytuve iki kelių savaičių, o šaldiklyje iki 3 mėnesių. Valgyti juos galima ir tiesiai iš šaldiklio ir kambario temperatūros.
AUTORIUS: Marija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Augustina
2017-05-29 17:12
Dariau su datulėmis, razinomis ir žemės riešutais bei dar įdėjau avižinių dribsnių truputį (prieš tai paskrudinau sausoje keptuvėje), labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis