Užkandiniai silkės kamuoliukai
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija
Užkandiniai silkės kamuoliukai
Užkandiniai silkės kamuoliukai
Autorius apie receptą: Be galo žavūs, skanūs ir šventiškai atrodantys, o pagaminti lengva ir greita bei nereikalauja jokių sudėtingų ingredientų. Jeigu norite dar įdomiau, juos apvolioti galite Be galo žavūs, skanūs ir šventiškai atrodantys, o pagaminti lengva ir greita bei nereikalauja jokių sudėtingų ingredientų. Jeigu norite dar įdomiau, juos apvolioti galite nebūtinai sūryje, bet pavyzdžiui labai tinka pasmulkinti graikiniai riešutai ar sezamo sėklos. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
100 gramų silkės (naudojau Viči silkę su Himalajų druska)
2 vienetai bulvių (virtų)
120 gramų tepamo sūrelio (tinka tiek varškės sūrelis, tiek lydytas)
1 vienetas burokėlių (virto, mažesnio)
1 vienetas raugintų agurkų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Apvoliojimui:
50 gramų sūrio (naudojau kietą parmezano tipo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Virtas bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Galima ir bulvių trintuve, bet nereikia trinti taip visiškai iki košės, šiek tiek smulkių gabaliukų gali likti, bus tik skaniau.
2.
Įtarkuokite (per smulkesnę "morkinę" tarką) burokėlį. Burokėlį naudokite vieną nedidelį (aš naudojau apie 50g dydžio) arba pusę didesnio, nes jo įdėjus per daug, gali per daug suskystinti masę. Mažo burokėlio visiškai pakaks gražiai spalvai išgauti. Tada sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą raugintą agurką, tepamą sūrelį, pagardinkite pipirais ir druska (jeigu norisi). Išmaišykite.
3.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas silkės file, išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Jeigu norisi pikantiškesnio skonio kamuoliukų, tinka pridėti česnako ar garstyčių ar pagardinti mėgiamais prieskoniais.
4.
Rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvoliokite smulkiai tarkuotame sūryje. Jeigu masė formuotųsi sunkiau, galite ją valandėlę palaikyti šaldytuve ir tada formuoti.
5.
Padėkite į šaldytuvą 1-2 val. (galima ir nakčiai), o tada skanaukite!
RECEPTO DRAUGAS: Viči
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
2017-04-15 12:21
Ar galima masę pasidaryti iš vakaro ir laikyti šaldytuve? Ar neprarastų išvaizdos iš vakaro pagaminti rutuliukai kitai dienai? :) ATSAKYTI
Mintaute
2017-04-05 22:02
Isbandyta! Tikrai labai skanus ir grazus, puse voliojau suryje, o puse - sezamo seklose, abu labai greitai susivalge ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis