Užkandiniai pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Užkandiniai pyragėliai su vištiena ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Daugeliui pyragėliai asocijuojasi su mielinės tešlos bandele, tačiau yra galybė puikių tešlų, o ką jau kalbėti apie šimtus įdarų variantų ar formų. Mano favoritai – Daugeliui pyragėliai asocijuojasi su mielinės tešlos bandele, tačiau yra galybė puikių tešlų, o ką jau kalbėti apie šimtus įdarų variantų ar formų. Mano favoritai – filo tešlos arba lavašo mažyliai su vištiena ir daržovėmis. Ir būtinai barstyti judra ir sezamu (kartais juoduoju). Filo tešla tikrai nebe naujiena Lietuvoje, jau yra netgi špinatais dažytų lavašo lakštų. Čia jau ką rasite/nuspręsite. Ne mažiau svarbus įdaras. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
1 pakelis filo tešlos (arba 2-3 lavašų)
3 vienetai vištienos ketvirčių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis harisa prieskonių (arba maltos aitriosios paprikos)
1 sauja kalendros (arba petražolių, kapotų)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Pabarstymui:
1 šaukštas judros (ar kitų sėklų)
1 šaukštas sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos ketvirčius dedu į puodą, pilnai užpilu šaltu vandeniu ir puodą statau ant viryklės. Dažniausiai šiam reikalui naudoju greitpuodį, jame vištiena išverda itin greitai, bet jei tokio neturite - jokia bėda, tereiks ilgėliau virti. Verdu, kol mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo, tai lengva patikrinti kilstelėjus ketvirtį iš vandens šakute. Ketvirčius ištraukiu į lėkštę, o sultinį atidedu sriubos virimui (arba užšaldau iki sekančio planuojamo sriubos virimo).
2.
Kol vištiena vėsta, šiaudeliais sutarkuoju morkas, svogūną supjaustau pusžiedžiais.
3.
Vištieną atskiriu nuo kaulų ir suplėšau juostelėmis. Pjaustant peiliu dingsta dalis gero skonio. Nežinau kodėl :)
4.
Įkaitinu keptuvę su trupučiu aliejaus, beriu svogūnus ir morkas, troškinu apie 15 minučių, tuomet sudedu vištieną ir visus prieskonius. Vis pamaišydama kepu apie 10-12 minučių. Palieku atvėsti.
5.
Aš naudoju trikampius filo lakštus arba susipjaustau lavašą į tris dalis, o tas dalis perpjaunu taip, kad gautųsi trikampiai. Ant storosios dalies dedu du šaukštus atvėsusio garnyro, užlenkiu šonus ir vynioju, kol baisiasi tešla. Pyragėlį siūle žemyn dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Puodelyje išplaku kiaušinį ir konditeriniu teptuku aptepu visus pyragėlius. Gausiai pabarstau judra ir sezamais ir šaunu į orkaitę, jungiu 200C ir kepu apie 20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo tešlos storio, lavašas kepa ilgiau.
6.
Tiekiu karštus, padažų mėgėjams pasiūlau raudonų slyvų tkemali ar bruknių pagardo. Pyragėliai skanūs ir šalti, bet būtinai iš šaldytuvo, kambario temperatūroje bent jau filo tešla ima tęžti. Beje, šis įdaras puikiai tinka ir lietiniams.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dona
2018-06-15 06:10
Ar galima pačiai tešlą pasidaryti ? ATSAKYTI
Sandra
2018-06-15 17:18
Žinoma, galima, jei mokate :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital