Užkandiniai burokėlių tortukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Užkandiniai burokėlių tortukai
Užkandiniai burokėlių tortukai
Užkandiniai burokėlių tortukai
Autorius apie receptą: Tobulai atrodo patiekiami prie lašišos kepsnio arba tiesiog kaip įspūdingas užkandis prieš pagrindinį patiekalą. Minkšti, kreminiai, sutirpstantys burnoje, o pagaminami Tobulai atrodo patiekiami prie lašišos kepsnio arba tiesiog kaip įspūdingas užkandis prieš pagrindinį patiekalą. Minkšti, kreminiai, sutirpstantys burnoje, o pagaminami labai paprastai ir iš vos kelių ingredientų. Duoną geriau naudokite skalsesnę, kad nebūtų labai porėta ir su daug tarpų, nes kremas gali pro juos išbėgti. O jeigu norite vegetariškos tortukų versijos, vietoje jogurto tiesiog įpilkite apie 50ml vandens. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
2 vienetai burokėlių (virti arba kepti orkaitėje)
150 gramų graikiško jogurto
3 riekės juodos duonos
1 šaukštas želatinos
1 šaukštas balzaminio acto
2 šaukšteliai vyno acto
0.5 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilkite pora šaukštų vandens ir palikite brinkti, kol darysite burokėlių kremą.
2.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite burokėlius, bazaminį actą, vyno actą, druską bei pipirus. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos, kad neliktų gumuliukų. Galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu, tik darykite tą aukštame inde, nes burokėliai taškosi. Sudėkite jogurtą ir ranka gerai išmaišykite. Paragaukite, ar skonis patinka. Jeigu norisi, galite įdėti dar pipirų ar druskos.
3.
Iš juodos duonos išpjaukite apskritimus ir įdėkite juos į formelių apačią. Aš naudojau apskritas daugmaž 8 cm skersmens formeles be dugno, kurių paskirtis - sausainiams pjaustyti. Jei tokių neturite, tinka ir kitos formos.
4.
Ištirpinkite želatiną ją pašildydami, bet kad neužvirtų. Man tas greičiausiai pavyksta pakaitinus mikrobangėje ant vidutinio stiprumo 5 - 10 sekundžių. Tada ištraukiu, išmaišau ir, jeigu dar randu želatinos gumuliukų, vėl dedu į mikrobangę 3-5 sekundėms.
5.
Į želatiną įmaišykite porą šaukštų burokėlių masės. Tada šią želatinos - burokėlių tyrę sudėkite į likusią burokėlių masę ir gerai išmaišykite. Palaipsninis dėjimas reikalingas tam, kad želatina nesušoktų į gumuliukus.
6.
Burokėlių masę supikite į formeles ant duonos. Padėkite į šaldytuvą bent 2-3 valandoms, kad sustingtų (aš paprastai laikau per naktį). Kad lengviau išimtumėte iš formelių, pirma apijaukite kraštus aštriu peiliuku, o tada iš apačios "tortuką" lengvai stumtelkite viršun pvz. stikline. Patiekdami galite papuošti lašiša, krapais ar kuo tik fantazija suintriguos!
Patarimai:
Šs receptas yra bazinis (ir labai skanus savaime), bet jeigu norisi dar gurmaniškiau ar sočiau, galite į burokėlių masę įtarkuoti mėlyno pelėsinio sūrio, arba drauge su burokėliais sutrinti saują graikinių/lazdyno riešutų, ar vietoje jogurto naudoti grietinę ar tepamą sūrelį (minkštas ožkos sūris išvis nukels į devintą dangų!). Jeigu nevalgote duonos, pagrindą galite daryti pvz. iš sutrintų riešutų. Interpretacijoms čia vietos į valias ir visaip bus skanu :-)
Apvali šių "tortukų" forma, žinoma, labai graži, bet jeigu tokių formelių neturite, galite burokėlių žele (be duonos pagrino) daryti bet kokioje kitoje formoje (pvz. pailgoje kekso formoje), o tada jai sustingus spjaustyti ir uždėti ant duonos riekelių - išbandyta ir labai gražu bei skanu.
Jeigu yra galimybė, burokėlius labai rekomenduoju naudoti keptus orkaitėje, nes jie intensyvesnio skonio negu virti. Iškepti super paprasta - suvyniokite kiekvieną burokėlį (neluptą, tik nuplautą) į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje porą valandų. Aš kartais patingiu ir suvynioju pvz. keturis burokėlius į vieną foliją - irgi pavyksta gerai :-) Jeigu kepate duoną ar pyragą, šia įdėkite keletą syvyniotų burokėlių, jog iškeptų vienu kartu. Arba vakare pašaukite burokėlius kepti, po poros valandų išjunkite orkaitę ir eikite miegoti. Ryte juos atvėsusius su visa folijos pakuote tiesiog padėkite į šaldytuvą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Mindis
2020-12-23 23:24
Kazin kaip gauti tokia spalva kaip autores paveiksliuke? :) nes gaunasi tai tamsi tamis raudona, nieko panasaus kaip paveiksliuke :) ATSAKYTI
Evelina
2018-12-14 11:36
Aciu uz recepta. As jogurta (naudojau paprasta, ne graikiska) per puse maisiau su tepamu sureliu, labai skaniai ir nuostabiai graziai gavosi! ATSAKYTI
Joana
2016-10-19 18:06
Labai gražiai atrodo, bandysiu savaitgalį gaminti, tikiuosi pavyks :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital