Trupinių pyragas su uogiene ir varške
AUTORIUS:
Agne
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 168)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 168)
Trupinių pyragas su uogiene ir varške
INGREDIENTAI:
Įdarui:
500 gramų uogienės (tirštos, naudojau aviečių)
500 gramų varškės (skaniau riebesnė)
Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų cukraus
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai skirtus ingredientus sudedu į dubenį, gerai išminkau tešlą ir 1 valandai palieku ją šaldiklyje.
2.
Šaldytą tešlą tarkuoju burokine tarka į formą, dedu varškės ir uogienės sluoksnį ir vėl užtarkuoju likusios tešlos dalį.
3.
Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Agne
Skaityti komentarus
Komentarai (14)
Ūla
2017-01-21 17:08
Vienas mėgstamiausių mano pyragų!!

Rugi, kad įdaras gautųsi minkštesnis, aš naudoju riebesnę varškę. Kuo riebesnė, tuo skaniau. Ir geriau ta šlapesnė varške iš pakelių, nes ji drėgnesnė. Dar galima pamaišyti varškę su maskarponės arba rikotos sūriu - dar minkščiau gausis. Arba grietinės kelis šaukštus įdėti, irgi suminkštins įdarą.

Nors man tas kiek sausesnis varškės sluoksnis skanu, toks labai vaikystės pyragus primena. Bet čia skonio reikalas :-)
Rugi
2017-01-19 23:55
Pyragas labai gardus! Tik norėjau pasiteirauti, kaip ruošti varškę, kad iškepusi ji nebūtų "guminė"?
Inga
2016-12-14 13:35
Jolanta, jeigu uogienė saldi, tada į varškė galite nieko nedėti, saldumo pakaks, nes cukraus dedasi ir į tešlą. O jeigu uogienė iš rūgštesnių, galite varškę truputį pasaldinti. Bet labai saldaus varškės sluoksnio nereikia, nes ji kaip tik "atbalansuoja" uogienės ir tešlos saldumą.

Pritariu, kad labai skanus pyragas, mano vaikų mėgstamiausias, ypač kai darau su aviečių uogiene :)
Jolanta
2016-12-13 13:54
O i varske reikia dėti cukraus ar ko kito?
Gintė
2016-12-13 13:47
Su obuoliene irgi tinka, esu dariusi. Į tešlą tada dar pridėjau cinamono, tai nu labai skanu buvo :)
aa?
2016-12-13 09:43
O kaip su obuoliene? Kaip skonis ar kas dare?
simona
2012-02-25 01:06
labai skanus pyragas:) aciukas uz recepta:)
Karina
2010-12-08 15:00
Puikus šitas pyragas, lbai mėgsta mano šeimyna tokį :) Reikės ir pagal šitą receptą pabandyt iškept :)
Dominyka
2010-11-07 00:02
Labai skanus pyragas. Ačiū :)
Anzela
2010-09-24 19:39
labai skanus pyragas,musu seima ji labai megsta,lengvas gaminti
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis