Trupininis pyragas su varške ir uogiene

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 263)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 263)
Trupininis pyragas su varške ir uogiene
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)
90 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos, nebūtina)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų uogienės (tirštos, naudojau aviečių)
500 gramų varškės 9%
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo ar tiesiog miltų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įjungiu kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Tešlai paruošti, į dubenį dedu visus tešlos ingredientus - miltus, šaltą kubeliais pjaustytą sviestą, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir įtarkuoju citrinos žievelę. Trinu pirštais iki kol masė pradeda priminti duonos trupinius.
3.
Du trečdalius trupinių sukrečiu į kepimo formą ir lengvai spusteliu, suformuodama pagrindą. Kepu iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 10 minučių.
4.
Kol tešla kepa, pasiruošiu varškės įdarą. Dubenyje sumaišau varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir kukurūzų krakmolą. Jei norite glotnaus įdaro, galite maišyti blenderiu, kad neliktų varškės grūdelių, nors man jie patinka.
5.
Ant apkepto pagrindo sukrečiu varškės įdarą. Ant jo viršaus paskirstau uogienę. Ant uogienės tolygiu sluoksniu užberiu likusius trupinius.
6.
Pyragą kepu iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-50 min. - iki viršus gražiai paruduoja.
AUTORIUS: Agnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Faustas
2021-07-31 09:34
Darant su kombainu trupinių paruošimo procedūra dar paprastesnė. Reikia tik laiku sustabdyti minkymą, kol tešla nepradėjo sušokinėti į gabalą. Gavosi puikiai. ATSAKYTI
Miglė
2020-12-02 20:13
Super gavosi nors ir dariau mazesni ATSAKYTI
Monika
2020-08-26 09:17
Super, labai paprastas, bet labai skanus pyragas! ATSAKYTI
Viktorija
2020-04-02 22:40
Gardus pyragas! Iseina visai didelis ATSAKYTI
Rūta
2018-01-13 16:27
O kokioje formoje darote? ATSAKYTI
Ūla
2018-01-15 20:06
Nežinau kaip autorė, bet aš kepu daugmaž 20x30 cm dydžio formoje, puikiai pavyksta ATSAKYTI
2020-11-06 21:13
Nėra skirtumo ATSAKYTI
Gintė
2016-12-13 13:47
Su obuoliene irgi tinka, esu dariusi. Į tešlą tada dar pridėjau cinamono, tai nu labai skanu buvo :) ATSAKYTI
aa?
2016-12-13 09:43
O kaip su obuoliene? Kaip skonis ar kas dare? ATSAKYTI
simona
2012-02-25 01:06
labai skanus pyragas:) aciukas uz recepta:) ATSAKYTI
Dominyka
2010-11-07 00:02
Labai skanus pyragas. Ačiū :) ATSAKYTI
Anzela
2010-09-24 19:39
labai skanus pyragas,musu seima ji labai megsta,lengvas gaminti ATSAKYTI
Giedre
2010-09-05 22:36
labai puikiai pavyko pyragas, suvalgė iš karto. ačiū už puikų receptą :)) ATSAKYTI
Migle
2010-06-19 16:10
Močiutė tokį visada kepa :) išties laaabai skanus :)
Dažniausiai kepam su obuoliais arba uogiene, bet su varške irgi skanu. ATSAKYTI
Karolina
2010-05-08 16:35
Labai skanus pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital