Trupininis pyragas su avietėmis

AUTORIUS:
Mintautė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Trupininis pyragas su avietėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
75 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g cukraus
2 kiaušiniai
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis vanilinio cukraus
300 g miltų
Įdarui:
750 g aviečių
50 g cukraus
šaukštas citrinų sulčių
30 g miltų
Trupiniams:
80 g miltų
80 g avižinių dribsnių
80 g rudo cukraus
90 g margarino VILNIUS kepiniams
šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagrindas. Margariną išimam ir paliekam kambario temperatūroj pusvalandžiui. Arba truputį aplydom mikrobangų krosnelėje. Suberiam cukrų, vanilinį cukrų ir išsukam. Masė kiek pabąla, pasidaro puri. Po vieną sumušam kiaušinius, kiekvienąsyk bent po minutę plakdami. Suberiam kepimo miltelius ir pusę miltų. Išsukam. Sudedam likusius miltus ir, padėję mikserį šalin, pasidarbuojam ranka. Gaunam minkštą ir lipnią tešlą. Nukrapštom ją nuo pirštų, uždengiam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą porai valandų arba į šaldiklį pusvalandžiui. Kai jau tešla sustingusi, jungiam orkaitę. 180 laipsnių. Formą išklojam kepimo popieriumi, o pastarąjį - atšalusia tešla. Atgnybiam gabalėlį, ištampom ir lipdom pagrindą po truputėlį. Kol sulipdom visą tešlą, orkaitė jau būna įkaitusi. Čia reikėtų ant tešlos uždėti kepimo popieriaus arba folijos ir priberti žirnių/pupų/pupelių, kad pagrindas per daug neiškiltų. Kepame pagrindą 10 minučių. Tuo tarpu sumaišom visus įdarui skirtus produktus ir padarom trupinius. Pirštukais darbuojamasi, kol gaunami trupiniai be didelių išsišokėlių. Tam ir sugaištamos tos dešimt minučių. Traukiam pagrindą, tolygiai paskirstom įdarą, ant jo - trupinius ir kepam, tol kol avietes pradeda burbuliuoti, o paviršius įgauna auksinę spalvą. Traukiam lauk ir leidžiam atvėsti. Skanaus!
AUTORIUS: Mintautė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Vilma
2020-10-08 11:03
Yra žymiai skanesnių ir paprastesnių receptų. Šio pyrago skonis visiškai nevertas tiek laiko. Nerekomenduočiau. ATSAKYTI
Regina
2020-09-29 18:51
O kepėt kiek laiko? ATSAKYTI
Hmmmm
2018-08-20 16:28
Labai daug darbo ir produktų nemažai, bet dėl tokio pyrago buvo verta !!!!!!! ATSAKYTI
Kristina
2014-12-21 01:08
Skanus, bet daugiau negaminsiu, per daug vargo. ATSAKYTI
JURGITA
2011-11-16 13:32
superinis receptukas, pati dariau labai skanus isejo :) ATSAKYTI
Lina
2011-07-17 14:39
puikus receptas ;] ATSAKYTI
Danutė
2011-07-17 14:38
mmm...labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital