Trupininis mėlynių pyragas

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Trupininis mėlynių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g sviesto
2 šaukštai grietinės
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
600 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 l mėlynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi bei grietine iki purumo. Supilame ištirpintą bei atvėsintą sviestą, išmaišome. Pamažu sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkome tešlą.Turi gautis ne per kieta, bet minkoma tešla, jeigu būtų labai lipni, įdėkite dar šiek tiek miltų. Padedame tešlą valandai į šaldytuvą.
Kepimo formą (paprastai naudoju stačiakampę arba 30 cm skersmens apvalią) patepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Į ją stambia tarka sutarkuojame 2/3 tešlos, rankomis lengvai paspaudžiame, kad trupiniai pasiskirstytų ir gautųsi pagrindas. Suberiame nuplautas ir nusausintas mėlynes. Likusią tešlą sutarkuojame stambia tarka ant uogų viršaus. Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Iškepus, jei norite, galite dar papuošti tirpintu baltu šokoladu, jis labai tinka su mėlynėmis :) Skanaus!
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Ruta
2017-11-05 15:29
Kepimo milteliu nereikia? ATSAKYTI
Janina
2017-11-05 19:15
Reikia, 1 šaukštelio, dėti drauge su miltais :-) ATSAKYTI
Laima
2016-01-19 12:03
Skanumelis prie arbateles MMM! ATSAKYTI
Greta
2012-07-24 12:29
Skanu :) ATSAKYTI
sandra
2009-09-27 22:57
labai gardus pyragas, super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital