Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Trinta žaliųjų žirnelių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skani ir visiškai vasara kvepianti sriubytė. Pati tobuliausia ji būna su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet jeigu neturite, tiks ir šaldyti. Kartais paskaninimui Be galo skani ir visiškai vasara kvepianti sriubytė. Pati tobuliausia ji būna su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet jeigu neturite, tiks ir šaldyti. Kartais paskaninimui prieš trinant į ją dar įdedu šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubytės jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubytės, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų)
500 mililitrų sultinio (arba vandens)
100 mililitrų grietinėlės (arba kokoso pieno)
1 vienetas bulvių (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Puode (geriausiai naudoti storadugnį) ant trupučio sviesto arba aliejaus pakepiname svogūną iki gražiai auksinės spalvos.
2.
Tada sudedame gabalėliais supjaustytą bulvę, užpilame sultiniu ir viską paverdama iki bulvės bus minkštos.
3.
Sudedame žirnelius ir paverdame dar apie 5 minutes.
4.
Viską sutriname (aš trinu rankiniu trintuvu) iki vientisos konsistencijos.
5.
Supilame grietinėlę, išmaišome (keigu norisi skystesnės sriubytės, galima įpilti truputį karšto vandens arba sultinio). Pagal skonį pagaridname druska ir pipirais bei dar pašildome. Bet jau tik pašildome, nebeužverdame.
6.
Patiekdami galime papuošti grietinėle, žirneliais ar skrudintos duonos gabalėliais.
Patarimai:
Bulvė suteikia sriubai daugiau tirštumo, bet galima jos ir nedėti.
Jeigu norite įdomiau, gaminimo pabaigoje įberkite po žiupsnelį kardamono bei muskato - suteiks sriubai dar daugiau skonio gilumo.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Elzbieta
2021-08-24 22:01
Dekoju uz recepta! ATSAKYTI
Jovita
2020-09-30 13:59
Rekomenduoju, labai skani sriuba :) o ir darbo nedaug. ATSAKYTI
Raminta
2020-04-16 22:24
LAAABAAAI PATIKO, MANO NEVALGIUKAS 3 METŲ ĮVERTINO PUIKIAI! Valgėm su daržovių duona. Labai sočiai. ATSAKYTI
Agnė
2019-07-11 23:35
Tobula! Viena iš mėgstamiausių sriubų. Grietinėlė taip pat nebūtina ;) ATSAKYTI
svetlana
2019-03-21 21:30
labai ačiū už receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital