Trinta ridikėlių lapų ir bulvių sriuba
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trinta ridikėlių lapų ir bulvių sriuba
Autorius apie receptą: Ką jūs darote su tais gražuoliais ridikų lapais? Tikriausiai, dauguma juos tiesiog paliekate gulėti lysvėje, metate į šiukšlinę arba, geriausiu atveju, bent jau į komposto (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 pundelis ridikų lapai (nuo 20 ridikų)
2 stiklinės vištienos sultinio
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, o ridikų lapus kaip reikiant nuplaukite.
2.
Puode įkaitinkite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol šie taps permatomi, bet neparuduos. Sudėkite bulves ir ridikų lapus. Pakaitinkite dar 5 minutes. Apliekite sultiniu. Puodą uždenkite ir leiskite silpnai virti apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai išvirusios.
3.
Nuimkite nuo viryklės, sutrinkite elektrine grūstuve, pagardinkite druska, pipirais bei grietine ir mėgaukitės. Kartais aš grietinės nededu, bet sriubą pagardinu trupučiu citrinos sulčių ir paberiu kepintom luptom saulėgrąžom. Man taip labai patinka.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
mamos dienos skanėstai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis