Trinta ridikėlių lapų ir bulvių sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trinta ridikėlių lapų ir bulvių sriuba
Autorius apie receptą: Ką jūs darote su tais gražuoliais ridikų lapais? Tikriausiai, dauguma juos tiesiog paliekate gulėti lysvėje, metate į šiukšlinę arba, geriausiu atveju, bent jau į komposto Ką jūs darote su tais gražuoliais ridikų lapais? Tikriausiai, dauguma juos tiesiog paliekate gulėti lysvėje, metate į šiukšlinę arba, geriausiu atveju, bent jau į komposto dėžę. O gaila, nes juos galima panaudoti virtuvėje. Susmulkintus ridikų lapus galima dėti į salotas, į žaliuosius sveikuoliškus kokteilius arba galima iš jų išvirti sriubą, ką aš dažniausiai ir darau. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 pundelis ridikų lapų (nuo 20 ridikų)
2 stiklinės vištienos sultinio
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, o ridikų lapus kaip reikiant nuplaukite.
2.
Puode įkaitinkite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol šie taps permatomi, bet neparuduos. Sudėkite bulves ir ridikų lapus. Pakaitinkite dar 5 minutes. Apliekite sultiniu. Puodą uždenkite ir leiskite silpnai virti apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai išvirusios.
3.
Nuimkite nuo viryklės, sutrinkite elektrine grūstuve, pagardinkite druska, pipirais bei grietine ir mėgaukitės. Kartais aš grietinės nededu, bet sriubą pagardinu trupučiu citrinos sulčių ir paberiu kepintom luptom saulėgrąžom. Man taip labai patinka.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital