Traškūs vieno kąsnio pyragėliai su grybais orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Pyragėliai su grybų įdaru
Pyragėliai su grybų įdaru
Pyragėliai su grybų įdaru
Autorius apie receptą: Vieno kąsnio pyragėliai su mėgstamų grybų įdaru. Traškūs ir aromatingi. Ši tešla puikiai tinka ir picai. Vieno kąsnio pyragėliai su mėgstamų grybų įdaru. Traškūs ir aromatingi. Ši tešla puikiai tinka ir picai. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (virinto, kambario temperatūros)
2 šaukštai aliejaus
3 gramai šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
400 gramų grybų (naudojau pievagrybius)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 šaukštai pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis čiobrelių
0.5 šaukštelio raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
2 šaukštai aliejaus
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek sezamo sėklų (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai mieles šiltame vandenyje išmaišyti su druska. Supilti aliejų, įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą, kol nebelips pries rankų ir indo sienelių. Miltų geriau nesudėkite visų iš karto, nes priklausomai nuo miltų rūšies jų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau. Dėkite jų tiek, kad tešla nebūtų lipni, bet ir liktų elastinga, nekieta. Išminkytą tešlą suspausti į kamuolį ir palikti valandai šaldytuve.
2.
Įdarui aliejuje apkepti česnaką ir svogūną, sudėti prieskonius, smulkintus grybus ir kepti, kol išgaruos skystis. Sudėti pomidorų pastą, gerai išmaišyti, masė turi būti blizgi, be skystimo.
3.
Iš atšalusios tešlos iškočioti ploną lakštą, stikline išspausti apskritimus, ant jų dėti šiek tiek įdaro ir kruopščiai užspausti kraštus.
4.
Pyragėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardus. Jų virtų aptepti kiaušinio - aliejaus plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rima
2020-12-20 14:53
Pilant vandenį, o ne pieną, ar nebūna kietokj? ATSAKYTI
Oksana
2019-12-02 17:26
Ar galima iš anksto pasiruošti pyragėlius ir juos užsišaldyti? O reikalingą dieną tiesiog juos išsikepti? ATSAKYTI
Inga
2019-12-04 10:55
Šaldyt niekad nebandžiau, bet darau taip kartais su mieliniais: suformuoju, sudėdu ant padėklo, uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą. Kitą dieną, kokią valandą prieš kepant, išimu iš šaldytuvo, kad atšiltų. ATSAKYTI
Aciu
2017-12-19 14:20
O ten tikrai 2g slapiu mieliu? Gal sausu? Arba 20g? ATSAKYTI
Vanda
2017-12-19 17:19
Tikrai tik tiek šlapių, aš dariau ir čia mielių tik ant šaukštelio galo tereikėjo, jos šiek tiek tekstūros priduoda. Gal ir tiesiog kepimo miltelius dedant ta tekstūra būtų, nebandžiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital