Traškūs greitai užraugti kopūstai
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Traškūs greitai rauginti kopūstai
Autorius apie receptą: Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui. Deja, namie gamintų kopūstų rezultatas dažniau nuvildavo, nei Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui. Deja, namie gamintų kopūstų rezultatas dažniau nuvildavo, nei džiugindavo, kol neatradau šio recepto. Tai būdas greitai užraugti ir greitai mėgautis traškiais kopūstėliais. Šis receptas skirtas greitam vartojimui, per žiemą neišsilaikys. Labai svarbu – morkas reikia pjaustyti šiaudeliais (ne tarkuoti “burokine“ tarka). Šis būdas patogus tuo, kad bet kada galima pasigaminti nedidelį kiekį šviežiai raugintų kopūstų. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto kopūstų (vidutinio dydžio)
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
šiek tiek gazuoto vandens (kiek tilps į stiklainį)
šiek tiek kmynų
šiek tiek spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Gamybai naudoju 3l stiklainius. Juos gerai išplaunu ir imuosi daržovių, joms paruošti reikia virtuvinio kombaino pjaustyklės. Vienam stiklainiui ruošiu 0,5 vidutinio dydžio kopūsto, 3 vidutines morkas.
2.
Kopūstą pjaustau riekelėmis, morkas – šiaudeliais. Daržoves permaišau ir sluoksniuoju į stiklainį, kartais pagrūsdama šaukštu. Stiklainis neturi būti visiškai pilnas, palieku 2-3cm laisvos vietos viršuje. Tuomet supilu 1 v. š. rupios druskos, 1 v. š. cukraus.
3.
Ir užpilu gazuotu vandeniu. Vanduo turėtų būti be jokių priedų ir kambario temperatūros. Jis lėtai gersis į daržoves, todėl pirmą dieną stiklainį reikės vis papildyti vandeniu. Stiklainį dedu į gilesnį indą, mat rūgstant skysčiai veršis lauk. Susidariusį skystį po keletą gurkšnių per dieną geriame – puiki žarnyno valymo priemonė.
4.
Po 3-4 parų kopūstai jau bus tinkami valgymui. Tuomet kopūstus perpilu į didesnį puodą ir įmaišau norimų priedų kmynų, spanguolių. Permaišytą masę sudedu atgal į stiklainius, užpilu iki viršaus skysčiu, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į vėsią patalpą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Tiesiog aš
2017-10-15 17:17
Ar kopūstus užpilti tuo pačiu skysčiu ar iš naujo mineraliniu? ATSAKYTI
As
2017-10-13 17:14
O druska su cukurum gerai pasiskirsto?gal geriau iskart imaisyt?taip pat ir kmynus iskart... ATSAKYTI
Ona
2017-10-15 14:20
As dariau tiksliai pagal recepta ir labai skaniai kopustukai pavyko, nuo uzpilto vandens druska ir cukrus istirpo ir pasiskirste normaliai. Bet jeigu neramu, turbut galima pabandyti ir imaisyti :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis