Traškūs greitai užraugti kopūstai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Traškūs greitai rauginti kopūstai
Autorius apie receptą: Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui. Deja, namie gamintų kopūstų rezultatas dažniau nuvildavo, nei Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui. Deja, namie gamintų kopūstų rezultatas dažniau nuvildavo, nei džiugindavo, kol neatradau šio recepto. Tai būdas greitai užraugti ir greitai mėgautis traškiais kopūstėliais. Šis receptas skirtas greitam vartojimui, per žiemą neišsilaikys. Labai svarbu – morkas reikia pjaustyti šiaudeliais (ne tarkuoti “burokine“ tarka). Šis būdas patogus tuo, kad bet kada galima pasigaminti nedidelį kiekį šviežiai raugintų kopūstų. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto kopūstų (vidutinio dydžio)
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
pagal poreikį gazuoto vandens (kiek tilps į stiklainį)
šiek tiek kmynų
šiek tiek spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Gamybai naudoju 3l stiklainius. Juos gerai išplaunu ir imuosi daržovių, joms paruošti reikia virtuvinio kombaino pjaustyklės. Vienam stiklainiui ruošiu 0,5 vidutinio dydžio kopūsto, 3 vidutines morkas.
2.
Kopūstą pjaustau riekelėmis, morkas – šiaudeliais. Daržoves permaišau ir sluoksniuoju į stiklainį, kartais pagrūsdama šaukštu. Stiklainis neturi būti visiškai pilnas, palieku 2-3cm laisvos vietos viršuje. Tuomet supilu 1 v. š. rupios druskos, 1 v. š. cukraus.
3.
Ir užpilu gazuotu vandeniu. Vanduo turėtų būti be jokių priedų ir kambario temperatūros. Jis lėtai gersis į daržoves, todėl pirmą dieną stiklainį reikės vis papildyti vandeniu. Stiklainį dedu į gilesnį indą, mat rūgstant skysčiai veršis lauk.
4.
Po 3-4 parų kopūstai jau bus tinkami valgymui. Tuomet kopūstus perpilu į didesnį puodą ir įmaišau norimų priedų kmynų, spanguolių.
5.
Permaišytą masę sudedu atgal į stiklainius, užpilu iki viršaus skysčiu, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į vėsią patalpą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Birutė
2022-11-04 18:51
Tai ar gazuotu mineraliniu vandeniu, ar gazuotu vandeniu? Skirtumas juk yra. Jei mineraliniu, tai gal druskos mažiau reiktų? ATSAKYTI
Rita
2021-03-20 15:31
Ar yra mineralinio vandens be priedų, visuose juk yra Ca, Mg, K ir t.t. Kur jo galima nusipirkti ? ATSAKYTI
Diana
2020-01-18 11:53
Gazuotas vantuo - tai mineralinis? ATSAKYTI
Aldona
2020-01-20 16:55
Taip :) ATSAKYTI
violeta
2019-10-22 15:29
gaminau,tikrai skanus ir traskus ATSAKYTI
Rita
2018-03-01 12:04
O ar negalima be cukraus? ATSAKYTI
Greta
2018-03-01 13:08
Jeigu norite be cukraus, galite išbandyti šį receptą. ATSAKYTI
Tiesiog aš
2017-10-15 17:17
Ar kopūstus užpilti tuo pačiu skysčiu ar iš naujo mineraliniu? ATSAKYTI
Ona
2017-10-23 15:03
Aš užpyliau tuo pačiu skysčiu, kuris nuo kopūstų išsiskyrė. Tikrai skanus kopūstai, geras receptas ATSAKYTI
As
2017-10-13 17:14
O druska su cukurum gerai pasiskirsto?gal geriau iskart imaisyt?taip pat ir kmynus iskart... ATSAKYTI
Ona
2017-10-15 14:20
As dariau tiksliai pagal recepta ir labai skaniai kopustukai pavyko, nuo uzpilto vandens druska ir cukrus istirpo ir pasiskirste normaliai. Bet jeigu neramu, turbut galima pabandyti ir imaisyti :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital