Traškios cukinijų juostos žiemai be jokių kaitinimų
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Traškios cukinijų juostos žiemai be jokių kaitinimų
Traškios cukinijų juostos žiemai be jokių kaitinimų
Traškios cukinijų juostos žiemai be jokių kaitinimų
Autorius apie receptą: 2kg cukinijų viename litriniame stiklainyje – misija įmanoma. Būtent dėl to mėgstu šį konservą, pasigaminu 2-3 stiklainius žiemai. Cukinijos ruošiamos šaltuoju būdu, 2kg cukinijų viename litriniame stiklainyje – misija įmanoma. Būtent dėl to mėgstu šį konservą, pasigaminu 2-3 stiklainius žiemai. Cukinijos ruošiamos šaltuoju būdu, nieko nekaitinant ir neverdant, todėl išlieka traškios. Atidarius stiklainį jį laikau šaldytuve, o likusius rūsy ar virtuvės spintelėje. Patogu išsitraukti juostų garnyrui, sumuštiniams, picoms, salotoms. Taip pat juostos puikiai tinka maisto dekoravimui. Ingredientai skirti Vžvienam litriniam stiklainiui. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
2 kilogramai cukinijų
500 gramų cukraus
1 stiklinė acto
1 galva česnako
10 šaukštų saulėgrąžų aliejaus (arba žemės riešutų)
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas ruošiu plačiu daržovių skustuku, pirmiausiai nulupu žievę, o tuomet tuo pačiu skustuku pjaustau kuo platesnes juostas, kol pasirodo sėklos. Ši dalis konservavimui netinka, bet aš jų niekad neišmetu, supjaustau rutuliukais ir apkepu blynų tešloje.
2.
Juostas sudedu į gilų indą ir užberiu druska. Po 4 - 5 h cukinijos sumažėja kelis kartus ir susidaro daug skysčio. Tuomet sudedu cukrų, griežinėliais pjaustytus česnakus, supilu aliejų ir actą. Išmaišau, indą pridengiu ir palieku 12 h.
3.
Stiklainius švariai išplaunu, iškaitinu ant virdulio (kai reikia tik kelių stiklainių, tai labai patogu), į juos sudedu juostas ir sklidinai užpilu skysčiu. Užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir iš karto dedu į saugojimo vietą. Kartais skysčio netgi lieka, tuomet į jį pripjaustau svogūnų griežinėlių ir juos suvalgome su kepsniais ant laužo.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vaida
2017-08-12 11:01
O cukiniju 2kg jau juosteliu ar svert visa su seklom? ATSAKYTI
Lina
2017-08-12 13:34
As sveriau su seklomis. Bet cukinija nebuvo labai peraugusi, tokia vidutine, tai ir seklu nebuvo labai daug. Lauksim ziemos ir ziuresim, kas cia gavosi, atrode tai skaniai :) ATSAKYTI
Laima
2017-08-09 10:11
Ar tikrai 500 gr cukraus??? Bauginantis kiekis. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-09 10:44
Na toks yra originalus receptas :) Pagal jį cukinijos pavyksta tokios saldžiarūgštės. Bet galite pabandyti ir su mažesniu cukraus kiekiu. Turėtų gautis kiek kitaip, bet turbūt irgi skaniai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis