Trapus obuolių pyragas
AUTORIUS:
Neringa
Trapus obuolių pyragas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 250 g sviesto
  • 10 šaukštų cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 3 stiklinės miltų
  • 600 g obuolių
  • cinamono šaukštelis
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Sutarkuojam į miltus sviestą. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišome, suminkome tešlą ir padedame į kamerą valandai laiko atšalti.
Obuolius supaustome. Kiaušinio baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą tarkuojame su tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasiliekame užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavę tešlą sudedame obuoliukus, užpilame suplaktais baltymais ir ant viršaus dar užtarkuojame šiek tiek tešlos. Kepame 180 c orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus !

AUTORIUS: Neringa
Skaityti komentarus
Komentarai (5)
Kamile
2014-03-07 23:02
Nemažai tešlos gavosi. Aš šiek tiek pagreitinau gaminimą. Darydama tešlą jos neminkiau į vieną masę, o iš kart tarp pirštų trindama dariau birius trupinius. Todėl atšaldžius nebereikėjo jos tarkuoti. Dar viena pastaba, kad kitą kartą gamindama pyragą baltymus sumaišyčiau su visa birios tešlos mase,kuri sudaro vidų, o birią tešlą palikčiau tik ant viršaus. Šiaip pyragas man nepasakyčiau, kad labai patiko. Nors buvo skanu, bet jis labai riebus, todėl pavalgius jutau nelabai gerą jausmą skrandyje. Na čia, aišku, jau kiekvienam skirtingai
Giedre
2012-10-20 20:10
Pyragas isejo super ! Tik vat as dariau kelis sluoksnius obuoliuku-teslos, ir ar baltymu plakini reiktu deti tik ant virsaus ar ir i vidu?
Sima
2012-08-03 14:40
Nuostabiai skanus ir paprastas receptukas. Ačiū!
Viktorija
2012-04-25 19:43
WAW.. na nuostabus pyragas gavosi.. zodziais sudetinga perduoti.. Tai buvo mano pirmasis desertinis kepinys ir gavosi nuostabiai.. Tad turiu begalini nora ir nusiteikima maginti vis naujus receptus, palepinti savo seima desertais, gamintais pacios Aciu brangioji Neringa..
Greta
2011-01-01 17:36
Na man sis pyragas patiko. zinoma man kaip studentei nepigu taciau pasilepinti ypac svenciu proga galima *
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis