Tradicinė gruziniška "Charčio" sriuba

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Charčio sriuba
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
700 gramų avienos
3.5 litro vandens
2 vienetai bulvių (didelių)
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų
150 gramų ryžių
1 vienetas paprikos (didelės)
1 vienetas svogūnų
50 gramų pomidorų pastos
3 skiltelės česnako
šiek tiek kalendros (galima pakeisti petražolėmis ir krapais)
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek aitriosios paprikos (arba adžikos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą per naktį išmirkyti šaltame vandenyje. Užvirti vandenį, sudėti mėsą ir svogūno galvą. Užvirus nugrėbti putas ir mėsą pavirti apie 1 valandą.
2.
Burokine tarka sutarkuoti morkas, nuplikyti pomidorus ir paprikas, nuimti odeles. Viską pakepinti su šiek tiek aliejaus.
3.
Iš sultinio išimti mėsą ir svogūną, svogūną išmesti. Į sultinį sudėti kepintas daržoves, smulkintas bulves, lauro lapus, čili pipirą ir perplautus vandeniu ryžius. Į sultinį sudėti mėsą, smulkintą nedideliais gabalėliais. Virti dar apie 40 minučių.
4.
Pomidorų pastą, nuolat maišant, pakepinti ant aliejaus ir likus 15 minučių iki virimo pabaigos sudėti į sriubą.
5.
Išjungus sriubą į ją sudėti smulkintą česnaką, kalendrą arba krapus. Palikti sriubą pastovėti bent pusvalandžiui ir tada galima ragauti. Jei trūksta aštrumo galima įsidėti dar čili arba tabasco. Patiekti su šaukšteliu grietinės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Kostas
2021-06-15 23:31
Viskas puiku, tik keistai daug ryžių siūlote dėti, - garantuota ryžių košė, bet ne sriuba gausis. Ir geltonųjų slyvučių padažas būtinas. ATSAKYTI
Svajonė
2020-11-28 14:49
Labai skani sriuba! Viskas puikiai pavyko, ačiū už recepta! ATSAKYTI
Orinta
2020-10-11 16:27
Labai noriu pabandyti, skamba labai skaniai !!!
Manau ta charcio sriuba, galima daryti ir su kitomis mesomis, juk nera taisykles tik jautiena ir visas :) Aciu uz recepta - bandysiu :) ATSAKYTI
Lina
2021-11-18 05:09
Tradicine charcio sriuba daroma su jautiena. ATSAKYTI
Sabina
2022-10-06 21:20
Gruzinai verda tik su aviena. ATSAKYTI
ARAS
2020-01-29 15:43
Viskas panašu,bet tikrai ne taip:bulvės charčio neegzistuoja,mėsa-jei tai charčio-TIK jautiena,nes ir pats pavadinimas sriubos reiškia JAUTIENOS SRIUBA,dėl paprikos -nesiginčysiu-būna arba ne,svogūnų ir česnakų ,tokiam kiekiui, reikia trigubai daugiau,kalendros ne ŠIEK TIEK,o 2 turginius bobučių ryšulėlius,tkemali padažas arba bent jau rugščių slyvučių padažas ,būtinas.Dažnai naudojami (bet nevisada) blenderiu smulkinti graikiški riežutai.Beje,mėsa(pageidautina),kad būtų su kauliuku ir su riebaliukais.REZIUMĖ:pateiktas sriubos receptas tik užuomina į CHARČIO. ATSAKYTI
Dainius
2020-10-03 15:07
Sutinku ATSAKYTI
Stefa
2021-06-03 19:21
As taip pat gaminu tik is jautienos, ir vadinu " lietuviskas charcio" ATSAKYTI
Greta
2019-10-08 20:13
Teko lankytis tikro gruzinai restorane, stebėtina bet šį sriuba patiekiama su aviena. Tai gi yra nemažai nuomoniu ATSAKYTI
Gogi
2018-12-06 14:55
Charčio išvertus į lietuvių kalbą reiškia "Jautienos sriuba". Taigi, jokios avienos charčio sriuboj nebūna. Ir dar, tikroje charčio būtinai dedamas tkemali padažas (jį galima ir pasigaminti).
Taigi, čia tikrai jokia tradicinė charčio. ATSAKYTI
Dalia
2019-03-26 03:14
Pritariu ir nesigincynu.... taip jautiena, bet mes su vyru esame avienos megejai, o jautienos ne,todel ir pakeiteme mesa. Vietoj tkemali padazo dedame pomidoru pasta ATSAKYTI
Rimas
2019-08-01 13:20
Pabandysim jūsų charčio ATSAKYTI
Aldona
2018-02-04 05:24
O ka daryti, jeigu mes nemegstam avienos bei sunku gauti jos Floridoje. Ar galima naudoti vistiena? ATSAKYTI
Vida
2018-02-04 16:37
Galima, tik imkite ne krūtinėlę, o riebesnes vištienos dalis (pvz. ketvirčius) ir virkite trumpiau. Arba gaminkite su jautiena arba kiauliena (tik irgi imkite šiek tiek riebesnes dalis) ATSAKYTI
Vydas
2019-01-25 05:49
jus gal nezinotk kur pirktoi ?
Wolmartas ir tas turi :) ATSAKYTI
Giedrė
2017-09-10 12:33
Mmm, viena skaniausių sriubų! Ir labai soti.. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital