Tradicinė braškių uogienė "Kaip pas močiutę"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Močiutės braškių uogienė
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Močiutės braškių uogienė
Močiutės braškių uogienė
Močiutės braškių uogienė
Močiutės braškių uogienė
Močiutės braškių uogienė
Močiutės braškių uogienė
Autorius apie receptą: Tai nuostabi nepjaustytų braškių uogienė. Ji verdama trimis etapais - uogos su cukrumi kaskart verdamos 5 min., vėliau paliekamos atvėsti. Laiko sąnaudos nemenkos, tačiau darbo Tai nuostabi nepjaustytų braškių uogienė. Ji verdama trimis etapais - uogos su cukrumi kaskart verdamos 5 min., vėliau paliekamos atvėsti. Laiko sąnaudos nemenkos, tačiau darbo tikrai nėra daug, o nepakartojamas skonis bei aromatas tiek atsukus stiklainiuką, tiek ir viso virimo metu tikrai sužavės! Norite paįvairinti? Trečdalį braškių pakeiskite gabaliukais pjaustytais rabarbarais. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas braškių
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes švariai nuplaukite, nusausinkite ir nuskabykite kotelius.
2.
Braškes sudėkite į puodą, kuriame virsite uogienę. Užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti per naktį, kad atsirastų skysčio.
3.
Puodą su braškėmis dėkite ant viryklės. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Užvirus virkite 5 minutes. Virimo metu vis nugriebkite susidarančias putas, galite labai lengvai pamaišyti mediniu šaukštu. Tada nuimkite puodą nuo ugnies, luktelkite kol šiek tiek atvės, o tada puodą uždenkite švariu audiniu ar rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
4.
Tada uogienę vėl dėkite ant viryklės ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite 5 minutes ir palikite visiškai atvėsti.
5.
Tada puodą su braškėmis vėl dėkite ant viryklės, kaitinkite iki užvirimo ir virkite 5 minutes. Tačiau atvėsti nebepalikite.
6.
Karštą braškių uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
Patarimai:
Iš šio kiekio ingredientų pagaminsite apie 1.8 litro uogienės.
Virimas per keletą kartų suteikia braškių uogienei nuostabios tekstūros - braškės išlieka tvirtos ir be galo skanios. Aišku, jeigu skubate, galite gaminimą trumpinti - užpylę braškes cukrumi jas palikite pastovėti per naktį ar net šiek tiek ilgiau (tas padės atsirasti sulčių, o pačios braškės susicukruos, išliks tvirtėsnės verdant), užkaitskite ir nuo užvirimo pavirkite 10-15 minučių, o tada supilstykite į stiklainiukus. Taip išvirus braškės formą išlaikys šiek tiek mažiau, bet uogienė vis tiek bus labai skani.
Jeigu išvirusi uogienė atrodo per skysta (nutinka, jeigu braškės vandeningesnės ar rinktos po lietaus), sirupą nupilkite į atskirą puodą ir pakaitinkite, kad skysčio perteklius nugaruotų. Nugarinktą sirupą grąžinkite į puodą su braškėmis. Arba galite sirupo perteklių supilstyti į atskirus stiklainius ir turėti dar vieną gardumyną žiemąi.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Diana
2023-06-13 03:24
Sveiki. O braškės palikytos per nakti paskui verdant neištyšta? ATSAKYTI
Jurga
2020-08-06 21:53
O kaip atausinat? ATSAKYTI
Dovilė
2021-05-20 15:57
Tiesiog palieku atvėsti savaime kambario temperatūroje :-) ATSAKYTI
Danguolė
2020-06-17 17:42
Cukraus dėjau 700g, nes braškės saldžios. Uogienė gavosi tikra senoviška, kaip mamos ATSAKYTI
Diana
2020-06-24 16:21
Sveiki, domina kurį cukru dejote uogienei. Iš Dan cuker ar paprasta? ATSAKYTI
Danguolė
2020-06-25 12:14
Dėjau paprastą Panevėžio, o visą kitą dariau pagal receptą. Tik kad mažiau cukraus truputį. ATSAKYTI
Roma
2019-06-16 16:29
Pati pati skaniausia braškių uogienė!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital