Toskaniškas pikniko pyragas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Toskaniškas pikniko pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 puodeliai miltų
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio džiovinto baziliko (Bazilikas)
2/3 puodelio riebalų
170 g šviežių kiaulienos dešrelių
170 g liesos maltos jautienos
1 puodelis supjaustyto svogūno
1 puodelis šviežių supjaustytų grybų
3 skiltelės česnako, susmulkintos
220 g pomidorų padažo
1/4 puodelis šviežiai sutarkuoto Parmesan sūrio
1 šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių
1 puodelis sutarkuoto mozarela sūrio
280 g šaldytų supjaustytų špinatų atšildytų ir gerai nusausintų (Špinatai)
100 g marinuotų paprikų, nusausintų ir supjaustytų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patepimui: 1 kiaušinis 1 suplaktas kiaušinio baltymas + 1 šaukštas vandens 2 šaukšteliai sezamo sėklų Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir baziliką. Įmaišykite riebalus ir maišykite su mikseriu, kol gabaliukai bus žirnio dydžio. Virš dalies mišinio pašlakstykite 1 šaukštą vandens; švelniai pamaišykite šakute. Pastumkite sudrėkintą dalį į šoną. Pakartokite tai su kita dalimi, tol, kol visa tešla bus sudrėkinta (6-7 šaukštai vandens). Padalinkite pusiau; suformuokite iš kiekvienos pusės rutulį. Uždenkite ir atidėkite. Nuinkite dešros apvalką, jei toks yra. Didelėje keptuvėje kepkite dešreles, maltą jautieną, svogūną, grybus ir česnaką, kol mėsa paruduos, o svogūnas suminkštės. Nupilkite visus riebalus. Įmaišykite pomidorų padažą, Parmezano sūrį ir prieskonius. Kepkite maišydami, kol visi produktai įkais. Uždenkite ir laikykite šiltoje vietoje. Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite pusę tešlos į 33 cm apskritimą. Sudėkite tešlą į 22 cm apvalią skardą taip, kad tešla iš visų pusių kyšotų apie 2,5 cm. Pabarstykite pusę mozarela sūrio ant pyrago dugno. Šaukštu sudėkite mėsos mišinį virš sūrio. Nusausinkite špinatus popieriniais rankšluosčiais. Sumaišykite špinatus, paprikas, visą kiaušinį ir likusį mozarela sūrį. Paskirstykite mišinį virš mėsos sluoksnio. Iškočiokite likusią tešlą į 25 cm apskritimą; supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis. Sukryžiuokite juosteles ir sudėkite ant špinatų sluoksnio suformuodami groteles. Užlenkite tešlos kraštus ant grotelių; užspauskite. Patepkite tešlą kiaušinio baltymo ir vandens mišiniu; pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 190 C orkaitėje 45 minutes arba kol pyragas įgaus auksinę spalvą. Atvėsinkite 10 minučių ant vielinio padėklo. Perveždami uždenkite folija ir padėkite į atskirą indą. Patiekdami supjaustykite gabaliukais. Patiekite 3 valandų bėgyje.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital