Tortilijos su vištiena, naminiu pomidorų padažu ir sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortilijos su vištiena, naminiu pomidorų padažu ir sūriu
Autorius apie receptą: Šios tortilijos yra vienos iš tų patiekalų, kurių norisi pakartoti, o pilve jau būna nebelikę vietos… Bet, kai akys nori juk sunku sustoti, o dar kai taip skanu..! Kuomet Šios tortilijos yra vienos iš tų patiekalų, kurių norisi pakartoti, o pilve jau būna nebelikę vietos… Bet, kai akys nori juk sunku sustoti, o dar kai taip skanu..! Kuomet patiekalas toks gardus, nelabai ir belieka ką pridurti, tiesiog reikia išbandyti pas save virtuvėje ir susiplakus vieną, kitą margaritą mėgautis meksikietiškos virtuvės skoniais! Beje, vištieną nebūtina virti, galima naudoti ir keptą orkaitėje ar ant griliaus. Taip pat, jei norite papildomų skonių, vištieną galite sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ar daržovėmis. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai tortilijų
2 vienetai vištienos krūtinėlės
130 gramų varškės sūrio (sūraus, sutrupinto)
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 vienetai avokadų
1 vienetas svogūnų
8 šaukštai grietinės
2 skiltelės česnako
0.5 šaukšto druskos
10 vienetų pipirų (žirneliais)
2 vienetai lauro lapų
Padažui:
4 vienetai pomidorų
200 mililitrų vištienos sultinio
0.5 vieneto svogūnų
2 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištiena – vištienos krūtinėles sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad būtų apie 5 cm virš vištienos. Sudedame nuluptą svogūną, česnaką, pipirus, lauro lapelius, pagardiname druska. Vištieną verdame ~30 min ant vidutinės ugnies, nuo užvirimo pradžios. Jei vištienos krūtinėlės didesnės, tuomet gali tekti pavirti truputį ilgiau. Kai vištiena išverda, išimame iš puodo, paliekame šiek tiek atvėsti. Po to suplėšome į mažus gabalėlius.
2.
Padažas – pomidorus, sultinį, nuluptą svogūną ir česnako skilteles sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, supilame padažą, įdedame lauro lapelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Padažą kaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies ~20 min vis pamaišant, kol padažas sutirštėja.
3.
Kitoje keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ant silpnos ugnies. Dedame vieną tortiliją, ją pakepiname trumpai iš abiejų pusių. Tortilija neturi apskrusti, tik suminkštėti. Iškepusią dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visas tortilijas.
4.
2 tortilijas dedame į lėkštę, kiekvienos viduryje dedame po pora valg. š. vištienos, perlenkiame perpus. Tortilijas užpilame šiltu padažu, apšlakstome 2 valg. š. grietinės, apibarstome sūrio trupiniais, uždedame keletą riekelių avokado ir patiekiame. Taip paruošiame iš viso 4 lėkštes. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital