Tortas su paukščių pienu

AUTORIUS:
Guostė Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Tortas su paukščių pienu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitas:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Suflė:
5 kiaušiniai
25 g želatinos
80 ml vandens želatinai brinkinti
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis su kaupu miltų
0,5 stiklinės pieno
150 g sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus arba pora lašelių vanilės esencijos
Šokoladinis glajus:
150 g juodo šokolado
100 g grietinėlės (35 % riebumo)
100 g kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Biskvito kepimas:

Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, atsargiai įmaišyti miltus. Supilti tešlą į torto formą nuimamais kraštais. Kepti 180°C temperatūroje 15 min. Iškepusį ataušinti ir perpjauti į 2 dalis.
 

Suflė gaminimas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti apie 30 min, kad išbrinktų.

Trynius su puse cukraus ir vaniliniu cukrumi arba vanilės esencija išplakti iki purumo, persijoti į juos miltus, įmaišyti pieną. Masę su dubeniu dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti vandens vonelėje, kol sutirštės (iki tokios konsistencijos, kokia buvo biskvito tešla). Nuolat pamaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Sutirštėjusius trynius visiškai ataušinti.

Išplakti kambario temperatūros minkštą sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius. Plakti viską iki vientisos masės.

Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada ištirpinti želatiną ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti į želatiną ir plakti iki visiško standumo. Išplaktus baltymus sumaišyti su trynių kremu - išmaišyti greitai, bet labai atsargiai (geriausia šaukštu, o jei plakti mikseriu, tai mažiausiu greičiu ir labai trumpai, nes baltymų masė gali sukristi)

Visą masę supilti ant biskvitinio pagrindo, įdėto į torto formą nuimamais kraštais, ir uždengti antru lakštu. Tortą stingdyti šaldytuve.

Šokoladinio glajaus paruošimas:

Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į puode supiltą grietinėlę ir irtirpinti viską iki vientisos masės ant mažos ugnies nuolat pamaišant. Glajų atvėsinti ir aplieti/aptepti juo sustingusį tortą. Kai glajus sustings, tortą galima papuošti kokoso drožlėmis.

AUTORIUS: Guostė Greta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital