Tortas ''Snickers''

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Tortas ''Snickers''
Autorius apie receptą: Puošti torta rekomenduoju Snickers šokoladais, žemės riešutais ir trupinius likusius nuo biskvitų bei šokoladinio pertepimo likučiais. Rezultatas vertas pastangų. Puošti torta rekomenduoju Snickers šokoladais, žemės riešutais ir trupinius likusius nuo biskvitų bei šokoladinio pertepimo likučiais. Rezultatas vertas pastangų. Ingredientai skirti 21 cm skersmens kepimo formai (tortas būna apie 2,4 kg). Jeigu darysite didesnėje formoje, ingredientų kiekį proporcingai padidinkite. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų cukraus
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų grietinės
250 gramų miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
2 saujos žemės riešutų (kepinti ir sūdyti)
Pertepimui:
200 gramų juodojo šokolado
90 mililitrų pieno
Sirupui:
200 mililitrų vandens (virintas)
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi iki tūris padidės du-tris kartus. Dedame kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę ir išmaišome šaukštu. Pamažų atsargiai maišydami įsijojame miltus, kartu su kepimo milteliais. Tiklsų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos tirštumą, turėtų gautis riebios grietinės konsistencijos tešla. Nors miltų norma recepte, pagal kurį gaminau buvo 330 gr, bet man pakako 250 gr, bet tikslus kiekis gali priklausyti nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Gautą tešlą padaliname į 2 dalis.
2.
Vieną tešlos dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 ° C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 15 - 20 minučių (arba kol įkišus medinį pagaliuką į biskvito vidurį, jį ištrauksite švarų). Iškepus pirmą biskvitą, pirmiausia leidžiame jam šiek tiek atvėsti formoje, o tada padedame galutinai atvėsti ant groteliu. Iš likusios tešlos taip pat iškepame antrą biskvitą. Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauname išilgai - turite gauti 4 biskvito lakštus. Galima kepti ir vieną storą biskvitą, bet man lengviau gražiai perpjauti vieną biskvitą perpus, negu didelį biskvitą į lygias keturias dalis.
3.
Ruošiame šokolado pertepimą: garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Pilame į jį kambario temperatūros pieną ir gerai išmaišome.
4.
Ruošiame grietinėlės kremą: grietinėlę išplakame su cukrumi iki standamo.
5.
Ruošiame karamelinį kremą: kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną ištriname šaukštu arba mikseriu iki vientisos masės be gumuliukų. Beriame riešutus ir išmaišome.
6.
Pasiruošiame sirupą: karštą vandenį išmaišome su citrinų sultimis ir cukrumi, vis paragaudami, kad nebūtų nei per saldus, nei per rūgštus.
7.
Surenkame tortą: pirmą biskvitą laistome sirupu, pilame dalį šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais. Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu, bet paliekame kelis šauktus grietinėlės kremo. Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus aptepame likusiu grietinėlės kremu.
8.
Tortą uždengiame ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (32)
Sandra
2022-11-19 09:48
O jei kepimo forma 24cm kepti 3biskvitus ar išeitų ir 4vnt? ATSAKYTI
Jurinta
2022-11-21 15:06
Galite kepti 3 arba kepti vieną ir perpjauti į tiek dalių, kiek gausis :) Arba kepti padalinus tešlą į dvi dalis ir tuomet juos perpjauti pusiau, tik tuomet bus labai ploni biskvitai. Bet patogiausia turbūt būtų tešlą pasidalinti į kelias dalis ir kepti per 3 kartus po vieną biskvitą :) ATSAKYTI
Erlandas
2022-08-11 15:52
Sveiki kepiau pagal jūsų receptą bet biskvitas gavosi drėgnokus. Žiurėsiu kaip gausis visas tortas. ATSAKYTI
Arlandas
2022-03-19 20:56
Labai skanus tortas. Tik man karamelis-sviestinis kremas nori tekėti, gavosi per skystas... gal reikėjo sviestą stipriai su mikseriu išplakti? Antrą kartą darau ir antrą kartą nesėkmė su viduriniu kremu :( ATSAKYTI
Justian
2022-01-29 08:50
Ar galima biskivitus iškepti vieną dieną, o surinkti tortą tik sekančią? ATSAKYTI
Diana
2022-01-30 18:13
Tikrai galima, aš dažnai taip darau. Visiškai atvėsusius suvynioju į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų ir dedu į šaldytuvą. Šitaip labai lengva lygiai perpjauti. ATSAKYTI
Našlys
2021-08-27 19:07
Šitą tortą jau keturius kartus dariau vaikams. Visus ką tik vaišinau, tai labai gyrė. Viskas puikiausiai gaunasi. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Laura
2021-05-20 16:35
Kokio skersmens kepimo formą naudojate? ATSAKYTI
Inga
2021-05-21 15:03
Aprašyme parašyta, kad naudota 21 cm skersmens forma :) ATSAKYTI
Laura
2021-05-22 18:43
Ačiū, kažkaip praleidau :) ATSAKYTI
Gintautas
2021-04-08 12:47
O rudą cukrų tiktų čia? ATSAKYTI
Diana
2021-04-11 21:07
Tiktų, tik reikės kiaušinius plakti ilgiau (rudas cukrus lėčiau tirpsta) ir biskvitas gali būti kiek drėgnesnis, truputį mažiau kilti ATSAKYTI
Ema
2021-04-03 20:07
O kai parašyta, kad kiaušinį su cukrumį plakti, tai čia turi omeny baltymą ar visą kiaušinį? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-04 17:25
Visą kiaušinį :-) ATSAKYTI
Ilona
2020-04-08 15:23
Ar gausis toks pat tortas jei biskvitu nekesiu o tiesiog nupirksiu? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-04 17:26
Su pirktiniais tortas bus irgi skanus, bet kitoks negu su šiame recepte aprašytais biskvitais, nes jie kepami su Rududu, tad yra karameliško skonio ATSAKYTI
Kamilė
2019-07-15 19:37
Ar geriau kepti viena didelį biskvitą ar po vieną ? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:41
Galima ir taip ir taip - man po vieną biskvitą kepti lengiau, pavyksta jie lygesni. Bet aišku, terlionės daugiau :) ATSAKYTI
Rolanda
2019-06-30 14:12
Pas mus grietines nera, ar galima deti graikiska jogurta, aciu ATSAKYTI
Renata
2019-07-01 14:27
Galite naudoti graikišką jogurtą, tik rinkitės tirštą ir ne 0% riebalų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital