Tortas „Napoleonas“

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Tortas „Napoleonas“
Autorius apie receptą: Gaunasi labai labai skanus tortas. Truputį kitoks negu klasikinis Napoleonas, bet man netgi dar skanesnis. Ir stovėdamas jis tik skanėja. Rekomenduočiau kepti likus bent dienai (o Gaunasi labai labai skanus tortas. Truputį kitoks negu klasikinis Napoleonas, bet man netgi dar skanesnis. Ir stovėdamas jis tik skanėja. Rekomenduočiau kepti likus bent dienai (o dar geriau - dviems) iki valgymo, nes tada lakštai prisigeria kremo ir visi skoniai idealiai susilieja. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3 - 4 puodeliai miltų

Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (400 g) virto kondensuoto pieno "Rududu" (arba galima išsivirti patiems)
400 ml grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lakštai:
ištrinti sviestą su cukrum iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių, O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremas Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).

Kremui:
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
vija
2014-12-09 12:47
Skanus tortas. Tik gaminau ne su Rududu, o su naminiu virtu kondensuotu pienu, nes man taip dar skaniau. O kondensuotas pienas yra verdamas taip: paimkite vidutinio dydžio puodą ir pripildykite jį vandeniu tiek, kad pilnai apsemtų kondensuoto pieno indelį (taip taip, kondensuotas pienas verdamas indelyje kuriame yra supakuotas) . Virkite ant nedidelės ugnies apie 2 valandas uždengus dangtį. Jei vandens kiekis puode virimo metu labai sumažėja, įpilkite papildomai. Baigę virti, išimkite kondensuoto pieno indelį iš puodo ir padėkite atvėsti, geriausia per naktį ar bent porai valandų, tik nemerkite į šaltą vandenį, nes gali sprogti :) ATSAKYTI
inga
2011-01-03 00:17
Gaminau si torta Kaledoms , gavosi nerealiai skanus! Puikus skonis, visiems tikrai patiko! aciu uz recepta. ATSAKYTI
olga
2010-12-29 12:28
Ilga gaminimo procesą galima zymiai sutrumpinti - nusipirkite šalditos mielines sluoksniotos tešlos , man gaunasi dar geresni lakštai , negu pačios padaryti , nesekmių nepasitaiko ! ATSAKYTI
San
2010-12-29 11:51
Siuo metu kepu sita skanumely,kas gausis dar neaisku.Lakstai ploni,bet jau issikraipe iki negalejimo.Ryt sutepti reikes kazkaip.Kokie jums gaunasi lakstai pagal sy recepta? ATSAKYTI
Eglužė
2010-10-26 22:20
Ištiesų labai skanus tortas . Puikus torto kremas . 10/10 ATSAKYTI
Sandra
2010-10-11 16:12
zinok ir mane gasdino, pirma karta kai dariau nesigavo kremas, lakstai per storu buvo, bet sekantis kartas pavyko puikiai. tereikia pasitiketi, kad gali tai issikepti ir tikrai pavyks, na jei pirma karta kepinys nebus 10 balu vertas, tai nereik nuleist ranku, nes ne kiekvienas gali is karto viska puikiai pagaminti. ATSAKYTI
Ginte
2010-10-11 15:54
Mano megstamiausias :) Npreciau pasidaryti, tik biski gasdina ilgas gaminimo procesas... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital