Naminis Napoleono tortas - lengviau negu atrodo

AUTORIUS:
Ligita Stasytytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 127)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 127)
Naminis Napoleono tortas - lengviau negu atrodo
Naminis Napoleono tortas - lengviau negu atrodo
Naminis Napoleono tortas - lengviau negu atrodo
Autorius apie receptą: Napoleoną kepiau pirmą kartą, tačiau rezultatas nenuvylė. Čia pirmas rimtesnis tortas, kurį kepiau, o skonis nuostabus. Napoleoną kepiau pirmą kartą, tačiau rezultatas nenuvylė. Čia pirmas rimtesnis tortas, kurį kepiau, o skonis nuostabus. Ligita Stasytytė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų sviesto
200 gramų grietinės
400 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
200 gramų sviesto
250 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas bulvių krakmolo
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštas miltų
šiek tiek uogienės (rūgštesnės, pvz. spanguolių ar juodųjų serbentų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Didelės lentos vidury ar ant kito nemažo paviršiaus suberiame tešlai skirtus miltus, imame burokinę tarką ir vis pamiltuojant sutarkuojame iš šaldytuvo išimtą sviestą. Tada viską kapojam dideliu peiliu iki smulkių kruopelių.
2.
Miltų-sviesto masėje padarome duobutę, beriame druską, dedame pusę kiaušinio ir pusę grietinės, ir vėl viską kapojame peiliu, kol maždaug susimaišo. Tada sudedam likusį kiaušinį ir grietinę ir vėl kapojam.
3.
Gerai sukapotus trupinius rankomis suspaudžiam į rytulį, jį padalinam į 6 - 8 lygias dalis, padarom delno dydžio blynelius, suvyniojam kiekvieną į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom.
4.
Po 2 valandų imame po vieną blynelį ir kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus kiek galima ploniau (1 - 2 mm). Gali reiktėti pabarstyti miltais.
5.
Iškočiotą blyną apipjauname pagal norimą dydį. Nuopjovas paliekame ir viską perkeliame į kepimo popieriumi išklotą blėkelę (nuopjovas irgi dėkite šalia, kad iškeptų, nes jomis puošime torto šonus bei viršų).
6.
Kepam iki 200 temp. įkaitintoje orkaitėje kol lengvai parunda.
7.
Iškepę papločiai truputį susitraukia, deformuojasi. Kuo jie daugiau išsipučia, tuo geriau, susidaro daugiau sluoksnių.
8.
Per tas 2 valandas, kol tešla būna šaldytuve, galime išsivirti kremą. Pieną užkaičiame. Cukrų, miltus ir krakmolą atskirai indelyje sumaišome, tada į juos įmaišome paplaktus kiaušinius ir vanilinį cukrų, viską išmaišome.
9.
Gautą tyrelę plona srovele pilame į verdantį pieną ir gerai maišome. Maišant paverdame ~5 min ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
10.
Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakam mikseriu iki purumo, tada plakant vis dedam po šaukštą išvirtos atvėsusios masės.
11.
Ant padėklo, tortinės ar lygios lėkštės dedame paplotį lygiąja puse į apačią, tepame kremu ir dedame kitą paplotį pūslėta puse į apačią, truputį paspaudžiam. Taip surenkam visą tortą. Visi kiti papločiai dedasi pūslėta puse į apacią.
12.
Vieną sluoksnį man patinka pertept juodųjų serbentų ar spanguolių uogiene. Surinkto torto viršų ir šonus taip pat aptepame kremu. Tada sutrupiname keptas nuopjovas ir tais trupiniais apibarstom ir torto viršų, ir šoniukus.
13.
Dedame į šaldytuvą nors per naktį. Kuo ilgiau šaldytuve stovi, tuo tortas būna skanesnis.
AUTORIUS: Ligita Stasytytė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (19)
Fredis
2023-12-25 22:50
O man tortas po 2 parų tapo minkštas ,subliuško .Norėjau traškančio tokio .Fu Daugiau niekados tokio marmalo nekepsiu ,nors dariau sverdama viską gramais ...Verčiau jau pirksiu gatavą . ATSAKYTI
Laima
2022-05-02 22:56
Gavosi,labai skanus.Ačiū labai!! ATSAKYTI
Karolina
2022-03-24 18:29
Pagal tešlos kiekį, blynų tiek nesigauna. Kas kepsit, padvigubinkit kiekius, kad toetas gautųsi ne 2 draugem prie kavos :) ATSAKYTI
Kristina
2022-04-15 17:40
Gaminau 2 kartus. Gaunasi normalaus dydzio tortas šeimai. 2 draugės niekaip neįkirstų ATSAKYTI
Liuda
2022-10-17 12:10
Neaišku kokios draugės ATSAKYTI
Liubove Petraviciene
2022-02-20 18:41
Labas bandau pajimti tik kremo receptą o blynelius iskrpau iš sluoksnio tos tešlos ..isejio pukuji , greitai
Skaičiau komentarus…tai darykit pagal savo skonį ,, vieni mėgsta labai riebiai ir saldžiau .. o aš nedėjau nei druskos ir cukraus tik tiek kiek man atrodo truputeli saldu ir Svieto tik 170 gr kiek yra pakuoteje, daugiau nereikia… ATSAKYTI
Barbara
2021-11-21 10:48
Tortas antra para stovi saldytuve bet kremas pavirsiuje negraziai sutrukinejo, kodel taip gali buti? Norejau imti i svecius bet atrodo nekaip :( ATSAKYTI
Diana
2021-11-25 12:22
Nes apdžiūvo, su kremais taip nutinka, jei tortas laikomas nepridengtas. Torto viršų reikėtų apibarstyti trupiniais, kaip recepte. Tada kremas neapdžius. ATSAKYTI
Renata
2021-09-29 18:03
Labai skanus tortas. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Giedrė
2021-05-04 15:00
Išbandytas pagal šį receptą, tai dabar šeima vis terorizuoja, kada gi vėl kepsiu :D Tikrai gavosi labai skaniai. O paklausus sūnaus kokio gi nori torto gimtadieniui tai be abejonės šitas, nors prieš tai būdavo snikersinis, bet viršų paėmė Napoleonas :) ATSAKYTI
Giedrė
2021-04-27 21:37
Kas valgė, tas gyrė. Sakė tikras senovinis Napoleonas ATSAKYTI
Otilija
2021-04-04 10:29
Nu ne kažką receptas. Patys papločiai tai tikrai gerai. Paprasta kapota tešla. Kremas tai nei skonio nei konsistencijos tinkamos. ATSAKYTI
Ana
2021-04-04 17:23
O kas jums kremą gaminant nepavyko? Kis tikrai labai skanus, klasikinis plikytas kremas, ne kartą gaminau. Jei konsistencija netinkama, galbūt per trumpai pavirinot (reikėtų kaitinti iki sutirštės, tikslus laikas labai priklauso nuo kaitros). ATSAKYTI
Genovaitė
2023-02-06 21:50
Man irgi kremas nepatiko kazkoks netinkantis ten buvo..suvalgem bet sekanti karta krema kitoki darysiu ATSAKYTI
Viki
2021-04-01 23:23
Sveiki,koks skersmuo torto formos? ATSAKYTI
Odeta
2021-02-01 19:53
Kepiau pagal recepą, gavosi labai skanus tortas! Kas ragavo, tas išgyrė ATSAKYTI
Riešutėlis
2021-01-13 11:42
Vau, skonis nerealus. Palaikiau per naktį šaldytuve, sulaukiau daug pagyrų ATSAKYTI
Rita
2020-12-31 08:04
Išbandytas ir labai dažnas svečias mūsų namuose ATSAKYTI
Austėja
2017-02-28 19:39
Išbandytas ir visada pavykstantis receptas. Labai labai skanus tortas, bet rekomenduoju šaldytuve palaikyti ben 1-2 paras prieš valgant, nes stovėdamas šis tortas tik skanėja. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital