Tortas "Medutis" pagal Salomėją

AUTORIUS:
Salomeja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Tortas Medutis pagal Salomėją
Tortas Medutis pagal Salomėją
Tortas Medutis pagal Salomėją
Tortas Medutis pagal Salomėją
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 stiklinės miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
šiek tiek citrinų sulčių
Kremui:
700 gramų grietinės (riebios)
1 vienetas citrinų
6 šaukštai cukraus pudros
1.5 šaukšto želatinos
Papuošimui:
1 stiklinė cukraus pudros
100 mililitrų vandens
25 gramai gliukozės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlos lakštus: į puodą suberiame cukrų, sviestą ir medų. Pastatome ant garų puodo ir kaitiname, kol gausis vientisa masė. Atvėsiname ir sudedame kiaušinius, išmaišome. Nugesiname sodą su citrinos sultimis ir supilame į masę. Suberiame miltus, išmaišome. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame lakštus.
2.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje po 3 - 4 minutes kiekvieną lakštą, vis žiūrėkite, kad neperkeptų. Kai iškepa, dar kol karšti, ant kiekvieno lakšto dedame torto formą ir apipjaustome. Nupjaustytus trupinius sutriname, jie bus papuošimui torto.
3.
Želatiną išbrinkiname su 50 ml vandens ir ištirpdome, pakaitinę ant nedidelės ugnies arba garų vonelėje.
4.
Kremui išplakame šaltą grietinę su cukraus pudra iki standumo, supilame iš citrinos išspaustas sultis. Pamažu, maišydami supilame į kremą atvėsusią želatiną ir viską gerai išplakame.
5.
Kremu sutepame torto lakštus ir šonus. Aplipdome trupiniais.
6.
Papuošimams iš cukraus pudros, vandens ir gliukozės išverdame klampią masę ir ant kepimo popieriaus ją išpilame. Truputį palaukiame, kol pravėsta. Imame po nedidelį gabalėlį, ištampome pirštais ir lipdome rožės lapelius, lipiname vieną prie kito. Papuošiame gėlytėmis tortą. Jei turite karamelės, galite torto viršų papuošti ir ja. Skanaus!
7.
Beje, tortas pats skaniausias pastovėjęs bent vieną-dvi dienas, tada skoniai susigeria.
AUTORIUS: Salomeja
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Simona
2021-01-01 22:57
Na nedaryciau daugiau, man per sausasas ATSAKYTI
Rolanda
2018-12-07 12:59
Tai cukrus reikalingas ar ne?produktuose nėra, gaminimo eigoj jau atsiranda? ATSAKYTI
Sandra
2016-07-01 15:57
Naudojau sita recepta tortui drauges gimtadieniui. Gavosi 20cm skersmens tortukas, sakyciau dydis standartinis. Visi isgyre kad labai skanus ATSAKYTI
Greta
2016-04-22 12:00
Gavosi labai skanus ir nemazas tortukas aciu uz receptuka!! :) ATSAKYTI
mantas
2015-03-13 20:43
Nu jau labai patiko aciu uz recepta rekomenduoju pabandyti visiems :-) ATSAKYTI
ingrida
2014-06-07 10:06
kepiau vakar super tortukas aciu uz receptuka ATSAKYTI
Nesta
2012-06-19 17:06
Taigi, susigundžiau ir aš išmėginti šį receptą.. Buvo gan sunkoka, nes kepiau pirmą kartą tortą, bet po ilgo darbo gavosi puikus rezultatas! Tortas buvo labai skanus, kad pertepimas būtų skanesnis, dėjau uogienės, gavosi tikrai skaniai, rekomenduoju ir kitiems išmėginti šį receptą :) ATSAKYTI
Skirma
2011-06-19 13:57
isbandziau ir as sita receptuka, tai labai visiems patiko :) tik as irgi zelatinos nedejau o grietine su jogurtu ir cukraus pudra isplakiau :) ATSAKYTI
Egle
2011-05-14 21:25
puikus tortas,tik as niekada nenaudoju zelatino. Perku gera grietine ja suku su apelsino sultimis ir cukraus pudra. ATSAKYTI
aida
2011-05-13 10:43
labai megstu si torta, tik nesu dejus i pertepima zelatino, reiks pameginti. o kad nebutu sausas as iskeptus lakstus laistau su sultimis ar arbata. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital