Tobulas morkų pyragas su dievišku tepamo sūrelio kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Morkų pyragas su kremu
Morkų pyragas su kremu
Morkų pyragas su kremu
Morkų pyragas su kremu
Morkų pyragas su kremu
Autorius apie receptą: Tobuliausias desertas, ragautas gyvenime. Šešiems smaližiams pakako sočiai ir dar liko gabaliukas man pasilepint prie popietinės kavos. Pyragas skaniausias “šlapias”, tad Tobuliausias desertas, ragautas gyvenime. Šešiems smaližiams pakako sočiai ir dar liko gabaliukas man pasilepint prie popietinės kavos. Pyragas skaniausias “šlapias”, tad per ilgai orkaitėje neužlaikykite. Tik būtinai jį apliekite kremu. Nes čia ne šiaip kremas. Tai mano sukurtas "Mildutės" pertepimas. Be jo tai tebus eilinis morkų pyragas, kurio receptų internete penki milijonai. "Mildutės” sūrelį galima pakeist ir kitokiu, bet dėl skonio negarntuoju.

Beje, jeigu tešlos ingredientų proporcijas padidinsite trečdaliu, tada 22 cm formoje gausite dar aukštesnį gardėsį, kurį galima perpjauti išilgai ir sutepti dar vienu kremo sluoksniu!
(...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
Redakcijos nuomonė: Pyragas, kurio būtinai turite paragauti. Drėgnas, tiesiog sutirpstantis burnoje, o kremą galėtume kabinti šaukštais vieną, toks jis puikus. Gaminome pagal Natalijos patarimą Pyragas, kurio būtinai turite paragauti. Drėgnas, tiesiog sutirpstantis burnoje, o kremą galėtume kabinti šaukštais vieną, toks jis puikus. Gaminome pagal Natalijos patarimą - tešlos ingredientų kiekį padidinome trečdaliu, o kremo gaminome dvigubai daugiau. Iškepusį ir atvėsusį pyragą perpjovėme išilgai pusiau ir sutepėme puse kremo. O likusia puse kremo apliejome pyrago viršų. Žodžio "pyragas" šiam skanėstui tikrai per mažai. Tai, ką pagaminom, buvo tikrų tikriausias tortas, tiek savo išvaizda, tiek skoniu sužavėjęs visus ragavusius. Ačiū, Natalija, už tokį nuostabų receptą! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų morkų
210 gramų rudojo cukraus
200 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų konservuotų ananasų (be skysčio)
2 saujos graikinių riešutų
2 šaukštai kokosų aliejaus
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
3 lašai vanilės esencijos
Pertepimui:
175 gramai tepamo sūrelio (naudojau Mildutė sūrelį)
85 gramai cukraus pudros
1 šaukštelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejų pašildome, kad ištirptų ir paliekam truputį pravėst. Sutarkuojam morkas, susmulkinam ananasus trintuvu. Riešutus “palaužom”, bet nesutrupinam.
2.
Dubenyje išsijojame miltus, cinamoną, sodą (taip, jos nugesinti nereikia), dedame cukrų, druską ir išmaišom.
3.
Kitame inde išplakame kiaušinius, pilam vanilę, kokosų aliejų ir dar kartą išplakam. Visus ingridientus dedame drauge ir gerai išmaišom.
4.
Formą (22cm) išpurškiau kepimo aliejumi ir pyliau pyrago tešlą. Išlyginam ir pašaunam į 180 laipsnių orkaitę 40 minučių. Kai pyragas iškeps, ištraukiam iš formos ir leidžiam atvėsti.
5.
Kol pyragas vėsta, trintuvu sumaišom tepamą sūrį ir cukraus pudrą. Pradžioje seksis sunkiai, bet netrukus masė taps vientisa. Įpilam citrinos sulčių pagal skonį. Jeigu nesinori citrinos, galit naudoti vanilę. Kremą tepame ant atvėsusio pyrago ir dedame į šaldytuvą. Kritinis momentas: kremas labai greitai pradeda tekėt, tad suktis reikia greitai. Šaldytuve taip pat greitai sustingsta. Aš darau taip: sutepu pirmąjį sluoksnį, įdedu 5 minutėms į šaldytuvą. Po to tepu visą likusį kremą ant pyrago, dekoruoju ir vėl dedu į šaldytuvą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Ner
2019-11-30 18:19
Ar visiems tokia kieta -vos ne.minkoma tešla išėjo? ATSAKYTI
Laima
2018-10-30 22:07
Man labai keista, kad soda nenugesinama, nes darant morkų pyragą pagal kitą receptą, kur taip pat ėjo nenugesinta soda, tai pyragą teko išmest, neįmanoma buvo valgyt, siaubingai jautėsi sodos skonis. ATSAKYTI
Greta
2018-08-28 11:01
Mildutė buvo didelis nusivylimas, o kreminė Philadelphia su laimu - didelis atradimas. Bendrai - labai geras receptas! ATSAKYTI
Genute
2018-03-27 14:59
Norejau paklausti, surelis Mildute jis yra lydytas tepamas surelis? ATSAKYTI
Irena
2018-03-28 12:47
Tikrai taip :) ATSAKYTI
Eglė
2018-01-23 23:52
Atrodo labai skaniai, tik įdomu, ar paskui išėmus iš šaldytuvo kremas vėl atsileidžia, ar lieka sustingęs? ATSAKYTI
Reda
2018-01-24 00:06
Man po to nesuskystėjo, liko toks minkštas, bet tikrai netekantis. Turbūt kažkiek susigeria į pyragą ir tas sutvirtina. Labai skanus šis pyragas buvo man ATSAKYTI
Olivija
2017-04-13 17:45
DIEVIŠKAS pyragas, neturiu žodžių, kaip patiko!! Irgi dariau su "Mildute", bijojau eksperimentuoti su kitais :) Tik tešlai naudojau ne kokosų aliejų (neturėjau), o sviestą, tiko. Kaip patarėte, tešlos kiekį didinau trečdaliu, o kremo dvigubai dariau ir pyragą ne tik juo apliejau, bet ir pertepiau (perpjovusi išilgai į dvi dalis). AČIŪ AČIŪ!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital